Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Amenajarea terasei exterioare: 5 sfaturi utile

Amenajarea terasei exterioare: 5 sfaturi utile

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Terasa exterioară îți poate oferi un confort deosebit dacă o amenajezi astfel încât să o poți folosi în orice anotimp. Dacă vrei să îți amenajezi terasa și ai nevoie de idei, iată câteva sfaturi pe care le poți aplica pentru a obține un spațiu confortabil și deosebit de estetic în același timp.

Închide pereții laterali ai terasei

Pentru a te proteja de intemperii, dar și pentru a aduce un plus de frumusețe terasei tale exterioare poți închide zonele laterale ale acesteia. Nu vei avea nevoie de prea mari investiții, deoarece vei putea folosi o placă de fibrociment pentru exterior care îți va oferi proprietăți cu mult mai bune decât uzualele plăci de gips carton. Plăcile de fibrociment sunt realizate dintr-un amestec de ciment cu granule de polistiren, iar armarea este realizată cu fibră de sticlă. În consecință, aceste plăci vor avea o rezistență mult mai bună la șocuri, vor fi rezistente la foc și în plus nu vor aduce o greutate foarte mare, plasa finală având o greutate plăcilor similare uzuale de închidere.

Folosește o prelată pentru protecția împotriva ploii


Pentru a te bucura de o zonă închisă atunci când este sezonul ploios, poți folosi prelate transparente, retractabile, care să închidă suprafața exterioară. Această soluție este folosită foarte des în cazul teraselor și a restaurantelor cu deschidere exterioară, tocmai pentru a proteja clienții de intemperii. Poți apela și tu la o astfel de soluție, fără a fi nevoit să construiești închideri din materiale opace.

Folosește mobilier de exterior

Dacă vrei să te bucuri de terasa ta și de confortul pe care ți-o oferă aceasta atunci tot ce ai de făcut este să investești în mobilier de exterior care să se potrivească în cadrul amenajării făcute. Poți alege mobilier de ratan sau din lemn, acestea fiind cele mai uzuale materiale folosite pentru exterior, însă dacă vrei soluții mai exclusiviste atunci îți poți îndrepta atenția către canapele din piele sau din material textil, în care să te bucuri de un confort deplin. Mobilierul te va ajuta să îți construiești o zonă de relaxare, indiferent dacă vorbim despre un colț de lectură, de spațiul în care îți servești cafeaua dimineața sau de locul în care petreci un timp de calitate alături de prieteni și de familie.

Iluminează folosind instalații deosebite

Dacă vrei să îți creezi un loc cu adevărat extraordinar, în care să îți petreci timpul până seara târziu, atunci iluminatul corect este o necesitate, nu o opțiune. Alege sisteme de iluminare care să se potrivească unui spațiu atât de intim: folosește ghirlande luminoase sau corpuri de iluminat sub formă de lampioane. Gândește-te, atunci când realizezi sistemul de iluminare, la faptul că terasa ta este o punte de trecere între zona construită și natură și încearcă să faci această trecere cât mai lină și mai naturală. Alege lumină caldă și încearcă să iluminezi întreaga suprafață a terasei, pentru a obține un efect cu adevărat feeric al acesteia.

Montează o pardoseală potrivită

Terasa va necesita un sistem de acoperire potrivit pentru exterior, iar aici poți opta fie pentru piatră naturală, fie pentru placaje de tip deck. Este important să știi că lemnul nu este potrivit la exterior, pentru că acesta este sensibil la umiditate, însă sistemele deck pot imita destul de bine aspectul oferit de către pardoselile din lemn. Acest tip de sisteme este de asemenea unui care previne alunecarea, umflarea și deteriorarea, astfel că terasa ta va arăta splendid în orice moment.

Dacă vrei să îți amenajezi o terasă deosebită, care să îți ofere confort și frumusețe, acestea sunt doar câteva idei pe care le poți lua în considerare. Optează pentru calitate și pentru materiale inovative care conferă un nou aspect terasei tale, astfel încât aceasta să fie gata să găzduiască cele mai frumoase momente.

Sursa foto: unsplash.com/photos/Id7u0EkTjBE

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro