Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Amenajarea unei locuințe confortabile: 3 secrete de știut

Amenajarea unei locuințe confortabile: 3 secrete de știut

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
321

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu siguranță te-ai întrebat adesea cum îți poți face locuința mai confortabila, dar și ce anume definește confortul. Ei bine, acesta poate fi influențat de diverși factori precum decorul, stilul de amenajare, materialele folosite, instalațiile din locuință și planificarea construcției în general. O locuință care promovează în mod activ confortul este una care menține temperaturile optime indiferent de sezon. Acest lucru înseamnă căldură în timpul iernii și răcoare pe timp de vară. Iată câteva secrete pe care merită să le cunoști, fie că îți construiești sau renovezi locuința:

1. Folosește materiale izolatoare potrivite
Pentru a te bucura cu adevărat de o locuință eficientă din punct de vedere energetic, materialele izolatoare alese trebuie să fie de calitate superioară și instalate după cele mai înalte standarde. De aceea este recomandat să apelezi la părerea și serviciile specialiștilor, care te pot îndruma spre produsele potrivite. De asemenea, este important să știi ce încăperi să izolezi și când.

De exemplu, prin mansarda sau podul nelocuit vei pierde un procent important de căldură, iar acest lucru nu va face decât să transforme încăperile de jos în spații inconfortabile și reci. Este recomandat să optezi pentru izolarea acoperișului cu vata minerală și să aplici și bariera de vapori care protejează pereții de formarea condensului, a mucegaiului și apariția bacteriilor. Poți alege să izolezi doar podeaua, dacă podul este de dimensiuni foarte mici și știi că nu îi vei oferi niciodată un scop de locuire.

2. Folosește covoare în toate încăperile
Covoarele au un rol estetic, dar îndeplinesc și funcții practice. Printre acestea se numără și izolarea pardoselii, în special în zonele cu gresie. Deoarece sistemul de încălzire în pardoseală implică un buget generos, poți să te bucuri de confortul din locuința ta prin alegerea unor covoare mari, pufoase, care pot aduce un plus și decorului.

În acest fel poți evita pierderea căldurii prin podea, mai ales dacă locuiești într-un bloc friguros sau într-o casă foarte mare. Pe timpul iernii, temperaturile devin din ce în ce mai scăzute, așa că alege covoare chiar și pentru bucătărie. Într-adevăr, acest loc din casă nu este cel mai prietenos cu covoarele, din cauza murdăriei care se poate crea, dar poți opta pentru materiale groase, cu fir scurt. De asemenea, covorul este esențial pe hol, pentru a primi cum se cuvine musafirii care îți vizitează casa.

3. Alege draperii groase și opace
Draperiile influențează puternic nivelul de confort dintr-o încăpere, atât vara, cât și iarna. În timpul sezonului rece, acestea pot bloca o parte dintre curenții de aer rece care intra în casa prin zona geamurilor, iar vara, acestea asigură o temperatură scăzută prin blocarea razelor soarelui. Este recomandat să alegi draperii cu lungime până la pardoseală și să investești într-un material cât mai gros, pentru a fi sigur că geamurile sunt acoperite cât mai bine.

Draperiile pot fi o soluție și pentru încăperile precum bucătăria. Acolo, pentru zilele de vară, poți alege jaluzele speciale, care se potrivesc decorului și care nu ies în evidență prea tare. În funcție de orientarea locuinței tale, ajustează-și bugetul pentru a achiziționa produse care chiar funcționează.

Locuința confortabilă te ajută să definești senzația de acasă, dar și să te bucuri de o construcție reușită la nivel tehnic. Așadar, acordă atenție detaliilor care te fac să te bucuri de casa ta în fiecare sezon și moment al zilei.

Sursa foto: pexels.com

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro