Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Amenajarea unui dormitor în stil industrial: 7 caracteristici

Amenajarea unui dormitor în stil industrial: 7 caracteristici

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
719

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Amenajarea interioară a atins o nouă eră datorită stilului industrial. Prin spații deschise, aranjate simplist, însă deosebit de confortabile și estetice, s-a creat un mod cu adevărat unic de amenajare a locuinței. Cum îți poți aranja la rândul tău camera în care dormi, în stil industrial?

Accentuează confortul patului

Stilul industrial poate părea la prima vedere ușor „nefinisat”, însă acest lucru este departe de adevăr. Cum finisajele camerei lipsesc, îți vei concentra întreaga atenție pe confortul patului. Ai la dispoziție o gamă largă de modele de lenjerii de pat care te vor ajute să pui accentul pe zona patului. Alege culori vii, care să contrasteze cu pereții dormitorului.

Construiește-ți patul din paleți

Nu numai că păstrezi nota industrială, dar în felul acesta, poți și proteja natura. Reutilizează paleții pe care îi folosești. Din doar câteva bucăți ar trebui să îți poți realiza un pat rezistent și confortabil. Paletii nu sunt deloc costisitori și sunt extrem de practici. După cum vezi, nu este nevoie să investești prea mult în realizarea unui decor industrial perfect.

Creează-ți propriul mobilier

Un dormitor în stil industrial nu necesită foarte multe articole de mobilier. Dacă ești fan al proiectelor DIY, atunci acest aspect nu ar trebui să fie o problemă pentru tine. Alege materialele de care ai nevoie, lemn sau metal, pentru realizarea unor piese simple și unice. Ai nevoie de scule și accesorii potrivite, puțin clei, ori capse și cuie. Poți crea etajere sau rafturi de cărți, lucruri de bază, care îți vor pune îndemânarea la încercare, dar îți vor și conferi o satisfacție nemăsurată.

Decorațiuni industriale


Doar anumite decorațiuni sunt specifice acestui stil. Printre lucrurile pe care le poți folosi se numără: taburetele din lemn, etajere metalice sau vazele simple, din ceramică.

Iluminat tehnice

Rudimentare și simpliste, corpurile de iluminat specifice stilului industrial se bazează majoritar pe țevi sau sticlă. Spre exemplu, cu ajutorul unei țevi poți crea un corp de iluminat pentru câteva becuri, sistem care să constituie, de fapt, elementul central al dormitorului. Becurile nu trebuie neapărat să fie acoperite, nu este nevoie de aplice sau abajururi.

Perete cu cărămidă

Cărămida este un element definitoriu pentru stilul industrial, așa că te poți folosi de cărămida aparentă pentru a placa un perete al dormitorului. Acesta va ieși în evidență atât prin frumusețea amenajării, cât și prin elementele decorative din jurul acestuia.

Geamuri goale


Ferestrele nu sunt deloc acoperite, nu sunt folosite perdele sau draperii, și nici jaluzele sau storuri. Este important ca ferestrele să fie realizate din lemn sau să aibă structură metalică, astfel încât acestea să sublinieze caracterul industrial al camerei.

Stilul industrial este unul dintre cele mai complexe stiluri de decorare. Simplu, însă de efect. Amenajează-ți dormitorul în stil industrial, pentru a te bucura de lumea ta, așa cum îți dorești.

Sursa foto: unsplash.com/photos/_kifxaMv2QY

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro