Timisoara

Antrenează-ți creierul prin utilizarea Sistemului brainLight

Antrenează-ți creierul prin utilizarea Sistemului brainLight

Detalii

Web
http://www.nicoletaiordache.ro/contact.html
Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
776

Voteaza & Distribuie

Prezentare

La fel de important ca și antrenamentul mușchilor prin exerciții fizice este și antrenamentul pentru creier, deoarece dacă avem în vedere faptul că și un mușchi care nu este folosit se atrofiază în timp devenind nefuncțional și cu creierul se întâmplă la fel. Astfel dacă nu dezvolți cea mai importantă resursă pe care o ai la dispoziție ca ființă umană, și anume creierul, este greu să obții rezultate sau să ai performanță în orice domeniu al vieții tale.

Neuroplasticitatea este o temă din psihologie mult studiată în prezent; ea se referă la abilitatea creierului de a-și reorganiza neuronii pentru a forma noi conexiuni neuronale, având drept scop modelarea creierului - evident după o perioadă de antrenament.

În budismul tibetan, acest concept de neuroplasticitate poartă denumirea de „le-sun-rung-wa și înseamnă maleabilitate, adică cu cât repeți mai mult o experiență aceasta are o mai mare capacitatea de a-ți modela creierul.

Există mai multe metode care au abilitatea de a-ți modela creierul, printre acestea meditația, învățarea unei limbi străine, activitatea fizică în general, activitățile multi-senzoriale, adică acele activități care stimulează funcționarea în același timp a ambelor emisfere cerebrale.

Cercetările recente arată că un creier bătrân nu mai este la fel de maleabil ca și unul tânăr, dar el nu își pierde complet această capacitate de a se adapta, iar prin stimularea creierului poate fi încetinită sau chiar combătută deteriorarea circuitelor neuronale.

Astfel, copii sunt mult mai receptivi la diversele modalități de antrenament pentru creier, iar pentru cei care prezintă anumite dificultăți în diverse arii de învățare stimularea multi-senzorială permite chiar și obținerea unor rezultate imediate.

Sitemul brainLight conține o tehnologie care cuprinde programe dedicate copiilor, adulților (inclusiv sportivilor de performanță), programe care au la bază utilizarea frecvențelor audio și stimularea vizuală, ajutând la îmbunătățirea nivelului de performanță. Prin liniștirea și echilibrarea creierului, focalizarea este îmbunătățită sporindu-se totodată și capacitatea de concentrare.

Cu toții suntem înzestrați cu un potențial și rezerve nelimitate în ceea ce privește capacitatea mentală, pe care le putem folosi pentru a ne atinge propriile obiective. Când suntem capabili să accesăm propriile noastre resurse interioare putem găsi cele mai bune oportunități pentru atingerea succesului.

În următoarele articole îți voi prezenta pe rând, programe ale Sistemului brainLight care te pot ajuta pe tine și pe copilul tău să îți antrenezi creierul pentru a-ți îmbunătăți și dezvolta anumite abilități, având ca scop creșterea performanței. Iar dacă urmează să treci printr-o perioadă de încercări, solicitări sau cu multe examene care îți provoacă stres, cu siguranță înțelegerea modului de funcționare a Tehnologiei brainLight și experimentarea în mod direct a acesteia te poate ajuta să faci față cu succes provocărilor.

Nicoleta Iordache
Psiholog/Psihoterapeut

www.nicoletaiordache.ro