Timisoara

Antreprenori romani pe scena businessului international din Dubai

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
962

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

“Orice poveste începe cu “a fost odată”. A ta nu s-a întâmplat demult. Într-una din zilele senine, curajul și pasiunea te luau de mână și te purtau spre nu știi ce zări. Cu fiecare clipă simțeai cum totul începea să prindă contur. Porneai la drum să descoperi lumea, lumea antreprenoriatului. Fiecare afacere e o poveste, iar Tu, antreprenorule, ești un actor pe scena propriului business. Deși uneori simți că ritmul e amețitor, iar scenariul a scăpat de sub control, de fiecare dată îți joci piesa până la capăt. Respirația îți îngheață pentru o clipă, când te gândești la succes internațional, când se deschide Cortina și trebuie să-ți spui povestea în fața unor spectatori străini. Chiar dacă de ceva vreme exersezi în culise, privirea îți trădează emoția, pentru că acum ai ocazia să-ți faci intrarea pe covorul antreprenoriatului internațional.”
Nu e prezentarea unei piese de teatru, ci a unei noi comunități de antreprenori, Antreprenor cu zâmbet- oameni de afaceri care creează atât relații de business, cât și relații umane (cu zâmbet). Fondurile de investiții, companiile multinaționale din Dubai și românii de succes din UAE se reunesc în 24-25 septembrie în cadrul conferinței internaționale Romanian Business without Borders desfășurată în Dubai. Antreprenorul e un personaj urban aparte, care îndrăznește să viseze și să zâmbească. Uneori râde cu o poftă molipsitoare, încât clienții ajung să-l iubească pentru energia pozitivă, pe care le-o transmite.

“Antreprenor cu Zâmbet” poate fi un balon de oxigen pentru a trece la următorul nivel al afacerii, dezvoltarea internațională. Conceptul își propune să aducă în prim-plan tinerii afaceriști români, care sunt opened-minded, care știu să zâmbească, să construiască și relații umane dincolo de ”armura” de business. Antreprenor cu Zâmbet este pentru cei care își doresc să se dezvolte, să învețe de la ceilalți, cei care aparțin noii generații, care vor să schimbe percepții și mentalități, pentru cei care sunt ambițioși, siguri pe ei și care gândesc mare, care au curajul să aleagă varianta ”one way ticket”, pentru că odată pornit pe drumul ăsta nu mai e cale de întoarcere”, spune Ioana Șelner, antreprenoarea care coordonează proiectul.

Conferința “Romanian Business without Borders” care se va desfășura în Dubai în 24-25 septembrie 2016 este cel de-al treilea eveniment dintr-o serie de conferințe internaționale desfășurate sub umbrela Antreprenor cu Zâmbet. Astfel pot fi identificate oportunități de creștere, dezvoltare și investiție. Antreprenori de succes din Dubai și România vor fi prezenți la evenimentul internațional al anului 2016. Scopul proiectului este să creeze conexiuni între antreprenori, potențiali investitori și oficialități, să contureze și să întâmpine noii direcții de business. Antreprenor cu Zâmbet aduce zâmbetul pe fața oamenilor de afaceri, se adresează atât antreprenorilor tineri, cât și celor care au un business matur.

Proiectul se concentrează pe câteva domenii de interes – medical, IT, turism, construcții (arhitectura, design) şi mici producători. Am pus accentul pe acestea pentru a crea o nouă tendință prin care să stârnesc interesul străinilor asupra României, încât să ajungă să cunoască oamenii valoroși din aceste domenii. Conferința din Dubai nu e doar pentru antreprenorii din cele 5 domenii, ci e pentru toți cei care își doresc deschidere internațională. Consulul României in Dubai (d-na Nicoleta Teodorovici), Laura Vodă, Andreea Zoia, George Avram sau Adrian Niculescu sunt câțiva dintre speakerii, care vor vorbi atât despre tendințe de business, cât și despre cum și-au construit afaceri de succes în Dubai și nu numai.

Pentru antreprenorii tineri, acest proiect poate fi o oportunitate de dezvoltare internațională, iar pentru oamenii cu afaceri mari poate fi o modalitate de a susține start-up-urile. Astfel, companii precum Qsmile Dental Clinic, CityLimo și Ultramarin au acceptat provocarea de a sustine deplasarea unor tineri antreprenori la evenimentul din Dubai.

“Consider că acum noul val de antreprenori sunt cartea de vizită a României, pe lângă bogățiile turistice. Investesc în dezvoltarea tinerilor antreprenori, pentru că ei sunt schimbarea de care avem nevoie. Vreau să adun în jurul meu o echipă de tineri profesioniști și în felul acesta să putem da celorlalți o rezolvare la toate problemele dentare într-un singur loc. Vreau să le ofer pacienților o experiență plăcută, să vină cu drag la noi, să nu le fie frică de stomatolog. Așa s-a născut Qsmile Dental Clinic, pentru că doar împreună putem face pacienții fericiți,” spune dr. Claudia Corega pe-un ton jovial.

“Claudia” pentru prieteni și “dr. Corega” pentru pacienți a pornit și pe calea antreprenoriatului, pentru că sufletul ei tot în cabinet e. Ea a demonstrat că poate face o carieră frumoasă, dar și că poate să facă din “frumos” o carieră.

“Vacanța ne duce tot timpul cu gândul departe, ne amințește de relaxare, de locuri minunate și de amintiri de neuitat în condiții, care trebuie să fie perfecte, nu doar optime. Faptul că fiecare zi e o călătorie, știm deja, dar câteva zile pe an sunt parte din acea vacanță, pe care ne-o dorim să fie ideală. Ultramarin este agenția care vrea să ofere nu doar condiții optime, ci o experiență personalizată pe nevoile fiecăruia. În epoca modernă noi am înțeles că turistul nu mai este doar un călător, ci un personaj, care-și conturează povestea în jurul lumii. Noi avem datoria morală de a dezvolta incoming-ul și de a-i atrage pe străini pe meleagurile noastre”, susține Gabriela Petcana, Managing Partner la Ultramarin. Ea e cea care duce turismul românesc într-o nouă etapă.

“Dr. Corega și Gabriela sunt două antreprenor cu zâmbet, la fel de ambițiose ca proiectul nostru, care se încăpățânează să creadă că poate schimba lumea și va reuși. Schimbarea pornește cu fiecare dintre noi”, spune Ioana Șelner, antreprenoarea care coordonează proiectul.

Ne vedem cu drag în Dubai! Până atunci eu împreună cu echipa ne antrenăm în culise, încât să dăm bine pe scenă emirateză.