Timisoara

Arhitecti despre arhitectura

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1071

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 21 noiembrie 2014 - Sambata 22 noiembrie 201417:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Cea mai importantă conferință publică din acest an din cadrul anualei timişorene de arhitectură a_ta 2014
O colecție de moduri diferite de a înțelege ce înseamnă arhitectura în prezent. Anuala timișoreană de arhitectură este cel mai important eveniment profesional organizat de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecţilor din România, cu sprijinul financiar al O.A.R.

Obiectivul principal al organizării anualei timişorene de arhitectură a_ta 2014 este recunoaşterea şi promovarea excelenţei în arhitectură şi, implicit prin aceasta, reliefarea unor modele de practică profesională demne de urmat.

Avem deosebita plăcere de vă invita să luaţi parte la două conferinţe cu tema

ARHITECȚI DESPRE ARHITECTURĂ

în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2014, orele 17.00
în locaţia CONSILIUL JUDEŢEAN TIMIŞ – partea extinsă
Blv. Revoluţiei din 1989, nr.17

CONFERINȚELE reprezintă o colecție de moduri de practică diferite, interesante fie prin maniera în care parcursul profesional în sine a fost construit, fie prin modul în care arhitectul a ales să se asocieze sau să se conecteze la comunitate, fie prin rafinamentul discursului arhitectural raportat la contextul fizic și teoretic din prezent.

Ne adresăm în principal comunităţii profesionale dar un deziderat major al proiectului îl reprezintă atragerea interesului publicului larg asupra arhitecturii de calitate şi implicarea acestuia în fenomenul arhitectural, al cărui utilizator este de fapt. În acest scop, evenimentele organizate au o dimensiune publică – expoziţiile, dezbaterile, workshopurile, conferinţele sunt deschise tuturor celor interesaţi.

Tema anualei de anul acesta – prezent! – pleacă de la acest deziderat, generând o formă de curatoriat care evidentiază și în acelasi timp pune sub semnul întrebării diferite procese importante din parcursul unui arhitect printr-un context: formarea sa și modul în care își construiește cariera, relațiile cu comunitatea, proiectele, discursul, etc.

ARHITECȚI DESPRE ARHITECTURĂ reprezintă deci o colecție de moduri diferite de a înțelege ce înseamnă arhitectura în prezent și aduce la Timișoara o serie de invitați de marcă:

21 noiembrie, ora 17:00
Unu La Unu – București
Fala atelier – Porto
Space Caviar – Genova
DPR – Barcelona

22 noiembrie, ora 17:00
edit! – Praga
XML – Amsterdam
Raphael Zuber – Chur
die Baupiloten – Berlin Anuala timișoreană de arhitectură - a_ta - este un eveniment organizat de către Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Teritorială Timiș, cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecților din România, acordat din Timbrul Arhitecturii.
Ordinul Arhitecţilor din România este o organizație profesională, non- guvernamentală, apolitică, cu personalitate juridică de drept privat, de interes public, cu patrimoniu și buget propriu, având rolul de a reprezenta și ocroti la nivel național și international interesele profesiei de arhitect. În prezent Ordinul Arhitectilor din România are peste 4400 de membri înscriși. Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș s-a înființat în 2001 și are peste 550 de membri înscriși.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta