Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Anvelope all season - 4 recomandări pentru șoferii precauți

Anvelope all season - 4 recomandări pentru șoferii precauți

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Prezența unui automobil pe lista necesităților de astăzi este la fel de firească precum încărcătorul telefonului inteligent de care nu ne putem lipsi. Din necesitate, din comoditate, dar mai cu seamă din rațiuni care țin de normalitatea vieții moderne. Și, ca orice utilizator precaut, orice conducător auto se preocupă de buna funcționare a mașinii, iar echiparea acesteia cu accesoriile potrivite reprezintă un aspect pe care specialiștii ne sfătuiesc să nu îl trecem cu vederea. Din categoria anvelopelor, cele denumite generic all season au, cel puțin la nivel teoretic, proprietăți care le permit funcționarea optimă în orice anotimp. Așa cum este cazul cu fiecare tip de anvelopă, acestea au puncte forte și limitări, pe care un proprietar de automobil diligent trebuie să le cunoască pentru a face o alegere potrivită.

Siguranța în utilizare

Cunoscute și la noi, aceste elemente sunt realizate dintr-un amestec de cauciuc natural și substanțe chimice care le transformă într-o opțiune utilă pentru clima temperat continentală specifică țării noastre. Piața de profil oferă calitate, garanție și fiabilitate – precum anvelopele all season de la Acvila-Romania.ro, de exemplu. Canelurile din banda de rulare la acest tip de anvelope sunt mai puțin adânci decât în cazul celor de iarnă și mai adânci decât la pneurile de vară.

Datorită acestui design special, anvelopele all season oferă o aderență excelentă, în special în condiții de carosabil umed, indiferent de sezon. Este adevărat că nu pot asigura performanțele unor anvelope de iarnă, în condiții de zăpadă sau gheață sau în cazul unor temperaturi extrem de scăzute (sub -150 C), dar sunt suficient de versatile pentru a face față inclusiv unor astfel de provocări. Datorită compușilor chimici utilizați, dar și adâncimii canelurilor, anvelopa all season are o rezistență mai mare la uzură. Nu oferă performanțe sportive pe timp de vară, nefiind create în acest scop, dar asigură suficientă aderență pe orice tip de suprafață, fiind o opțiune excelentă pentru un stil de condus decent.

Confortul garantat

Numeroase studii realizate de către producătorii de profil au relevat faptul că anvelopele all season oferă o experiență de călătorie mai confortabilă decât pneurile de iarnă sau de vară. Aceasta se datorează, în mare parte, rezistenței mai scăzute la rulare datorat designului benzii de rulare și a compușilor chimici utilizați în procesul de fabricație. Un alt motiv pentru care acest tip de anvelope este preferat de către proprietarii de automobile este confortul de a le putea utiliza pentru o perioadă lungă de timp, fără a fi necesar ca, la venirea anotimpului rece sau a primăverii, să fie necesară schimbarea setului de anvelope.

Costurile de rulare scăzute

Opțiunea de a avea două seturi de cauciucuri, unul pentru sezonul cald și altul pentru sezonul rece, este costisitoare, dar absolut necesară – mai cu seamă când iernile sunt caracterizate de căderi de zăpadă sau temperaturi negative extreme, iar verile sunt călduroase și uscate. Pentru a evita disconfortul de a monta și demonta anvelopele pe același set de jante, este recomandată inclusiv achiziționarea unui al doilea set de jante pe care să fie montat permanent unul dintre seturile de pneuri. Dacă suntem, însă, suficient de norocoși pentru a beneficia de o climă temperată, cu ierni caracterizate de temperaturi pozitive sau ușor negative, cu precipitații majoritar sub formă de ploaie sau lapoviță, anvelopele all season sunt alegerea economică de care nu vom fi dezamăgiți.

Avantajul respectării normelor, fără cheltuieli suplimentare

Legislația rutieră impune conducătorilor auto ca, la instalarea sezonului rece – cu zăpadă, gheață sau polei pe carosabil – automobilul să fie echipat cu anvelope marcate cu simbolul M+S sau M&S (mud & snow), eventual asociat cu un fulg de nea poziționat deasupra unui munte. Practic, clima impune măsuri specifice de siguranță în trafic, însă norma legală nu specifică în mod expres nici obligativitatea montării doar a anvelopelor de iarnă, nici nu lămurește care sunt standardele minime de respectat.

Drept urmare, anvelopele all season marchează un excelent compromis între cele de iarnă și anvelopele de vară. Cu alte cuvinte, all season reprezintă cea mai bună variantă în cazul unei clime temperate și a unui stil de conducere defensiv, care pune accentul pe confortul și siguranța călătoriei, mai puțin pe forțarea parametrilor de funcționare a automobilului.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zzbre

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro