Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Apă de toaletă vs apă de parfum: Ce diferențe există între cele două?

Apă de toaletă vs apă de parfum: Ce diferențe există între cele două?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
888

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Există două acronime de specialitate, cunoscute de toți cei care lucrează în industria parfumurilor: EDT și EDP. Acești termeni ascund informații esențiale privind intensitatea, longevitatea și, nu în ultimul rând, prețul parfumului ales. Chiar dacă folosim în mod generic denumirea de “parfum” pentru absolut orice esență cu care ne împrospătăm propriul miros al pielii, între cele două denumiri de mai sus - EDT și EDP - există o deosebire clară.

Apa de parfum și apa de toaletă sunt produse diferite?

Absolut! Diferența majoră dintre apa de parfum și apa de toaletă este determinată de procentul esențelor aromate, prezente în compoziția produsului respectiv. Apa de parfum (EDP) garantează o intensitate mai mare a aromelor, comparativ cu apa de toaletă (EDT), deoarece concentrația de uleiuri esențiale, prezente în formula sa, este mai mare în raport cu procentul de alcool prezent. Poate fi resimțită și o mică diferență de aromă între cele două, dat fiind faptul că alcoolul influențează într-o anumită măsură felul în care percepem mirosul parfumului.

Când utilizăm apa de parfum și apa de toaletă?

Dacă vrei să cumperi un produs din secțiunea cu parfumuri pentru femei al unui site, este important să cunoști foarte bine informațiile pe care le vom prezenta mai jos. Discutăm în cele ce urmează despre momentele în care apa de parfum și apa de toaletă pot oferi cele mai bune rezultate, odată aplicate pe pielea ta.

Întrucât o apă de toaletă conține o doză mai mică de uleiuri aromate, mirosul acesteia se estompează după doar câteva ore. Notele de vârf domină întregul buchet de arome și determină o intensitate ridicată, imediat după aplicare. Însă din cauza conținutului ridicat de alcool din compoziția unui astfel de produs, mirosul apei de toaletă se evaporă destul de repede de pe piele. Apa de toaletă este perfectă pentru a fi purtată zilnic și mai ales în anotimpul cald, însă mare atenție la cantitatea pulverizată pe piele. Pentru că un astfel de parfum nu rezistă foarte mult, tinzi să utilizezi o cantitate ridicată de apă de toaletă, însă intensitate mare poate fi deranjantă pentru cei din jur.

Pe de altă parte, apa de parfum durează mai mult. Spre deosebire de EDT, după ce notele de vârf ale apei de parfum s-au diminuat, notele de mijloc le substituie cu multă grație. La final, vine rândul notelor de bază (calde, persistente, deseori dulci sau lemnoase) să își intre în rol. Întrucât este mai intensă și mai sofisticată decât apa de toaletă, apa de parfum reprezintă cea mai bună alegere pentru seară, sau pentru zilele răcoroase din an.

Apa de parfum sau apa de toaletă: Cat timp persistă aromele?

Apa de toaletă
: conține cinci până la 15 procente esență și persistă aproximativ trei ore.
Apa de parfum: conține 15 - 20% uleiuri esențiale și durează până la cinci ore.

Sursa foto: pexels.com/photo/aroma-aromatherapy-aromatic-blur-264870/

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro