Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Apa dură și pericolele la care te expui în fiecare zi, fără să-ți dai seama

Apa dură și pericolele la care te expui în fiecare zi, fără să-ți dai seama

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
516

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Faptul că observi adesea depuneri de piatră pe instalațiile sanitare din casă ar trebui să-ți dea de gândit. Da, sigur, este normal să rămână mici urme pe cada din baie, pe pereții de la duș ori în jurul robinetului de la bucătărie, în mare parte și din cauza detergenților și a produselor de igienă, însă o cantitate prea mare de substanță calcaroasă depusă poate înseamna că apa este foarte dură.

Cum recunoști apa dură și care sunt efectele negative

În primul rând, dacă obișnuiești să bei apă direct de la robinet, vei observa că are un gust și chiar un miros respingător. Dacă ai încercat vreodată să bei magneziu sau calciu fără arome adăugate, cu siguranță ai avut aceeași senzație. În al doilea rând, până să se formeze depunerile de pe instalațiile sanitare, vei observa alte depuneri mult mai rapide, adică cele care apar pe vesela din sticlă lăsată la scurs sau cercurile formate pe pereții vasului în care fierbi apa, ce apar în urma evaporării. În timp, apa dură poate duce la stricăciuni ceva mai mari suprafețelor cu care intră în contact.

  • Îți afectează sănătatea și frumusețea

Atunci când spui apă dură, te gândești prima dată acele depuneri de pe instalațiile din casă ori de pe componentele electrocasnicelor care funcționează cu apă. Însă principalele instalații la care ar trebui să te gândești sunt cele din organismul tău. Excesul de piatră și minerale din această apă poate afecta destul de serios rinichii deoarece aceste organe prelucrează și filtrează toate lichidele pe care le introduci în organism.

Totodată, apa dură consumată constant poate afecta smalțul dinților prin depunerile inestetice de tartru, iar asta înseamnă costuri mai mari pentru tratamentele stomatologice. În cazul în care ai observat că părul tău se usucă excesiv de mult indiferent de produsele de îngrijire pe care le folosești sau că după duș pe piele apar mici cruste albe, asta poate fi tot o consecință a apei dure, adică a depunerilor calcaroase pe care le lasă în urmă.

  • Înfundarea țevilor

Pe lângă aspectul inestetic pe care îl produce, o astfel de apă dură va duce și la infundarea țevilor de alimentare, tocmai din cauza depunerilor constante de calcar care nu se văd. Aceste depuneri nu mai pot fi îndepărtate cu soluții speciale, iar în acest caz trebuie să înlocuiești țeava cu totul, iar asta poate face o mică gaură în buget.

  • Defectarea electrocasnicelor

Centrala termică este unul din dispozitivele electrice la care nu te-ai fi gândit că poate fi afectată de duritatea apei, însă aceasta funcționează tot pe bază de apă, rulând zilnic zeci de litri prin propria instalație de țevi și componente, ceea ce te va determina să le schimbi mai des decât ți-ai dori. La fel se întâmplă și cu alte electrocasnice precum mașina de spălat, boilerul, fierbătorul ellecttric, espresorul de cafea, s.a.m.d., iar în în timp, le afectează funcționarea și eficiența, ori chiar le poate defecta în totalitate.


Chiar dacă apa este furnizată cu aceste caracteristici direct de către operatorul de servicii de apă curentă, sau așa este extrasă din natură, există și metode pentru a-i modifica proprietățile fizico-chimice și pentru a previeni aceste daune. O astfel de metodă poate fi montarea unui dedurizator apa ce are ca rol principal neutralizarea și eliminarea acestor minerale ce se depun. Pe Clack.ro vei găsi mai multe modele de astfel de instalații de dedurizare, ce pot fi montate chiar foarte simplu, beneficiile fiind nenumărate.

Apa dură și depunerile de calcar nu reprezintă doar un mic inconvenient care îți poate da bătăi de cap atunci când vine vorba de curățenia generală, ci reprezintă un pericol însemnat atât pentru sănătate dacă este consumată regulat, cât și pentru echipamentele electrice din casă și pentru instalațiile sanitare. De aceea este important să iei măsuri la timp, mai ales că ai la dispoziție o metodă destul de simplă.

Sursă foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro