Timisoara

Argint pentru Collins Filimon la Internaționalele de Juniori ale Portugaliei

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
532

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Rezultant excelent venit din Peninsula Iberica. Collins Filimon (CSU Universitatea de Vest Timișoara) a obținut în acest weekend medalia de argint la Internaționalele de Juniori ale Portugaliei, turneu din cadrul Circuitului European de Juniori, la care s-au aliniat la start 197 de sportivi.
Collins Filimon, numărul 31 mondial la juniori și principalul favorit al competiției de simplu masculin, a trecut în primele tururi de spaniolul Jose Morales, portughezul Francisco Oliveira, francezii Christo Popov și Martin Cardenas, pierzând un singur set până la semifinală. În penultimul act Collins l-a întâlnit pe italianul Fabio Caponio (numărul 30 mondial la juniori), pe care l-a întrecut cu scorul de 21-10, 21-15.
În finala jucată duminică dimineața, la Caldas da Rainha, a fost învins în finală de Shiau Cheng Chen din Taipeiul Chinez, după un meci dramatic de trei seturi, cu scorul de 22-20, 20-22, 21-18. Cele 1700 de puncte pe care le obține în urma acestui concurs îi vor aduce un salt de câteva locuri în clasamentul mondial de juniori.
Acesta este al treilea podium al juniorului nostru în acest an în competițiile din calendarul mondial de juniori, dupa aurul obținut în luna octombrie, în Croația și bronzul câștigat în Israel în luna aprilie.
Collins Filimon este campionul național al României, după ce și-a apărat titlul în urmă cu o săptămână la Campionatele Naționale care s-au desfășurat la Timișoara. Component al echipei naționale a României, Collins a câștigat medalia de argint pe echipe și medalia de bronz la simplu masculin la Campionatele Balcanice, desfășurate în luna septembrie la Iași.
Cele mai bune rezultate ale lui Collins Filimon pe plan internațional la juniori sunt:
AUR: Croația 2016, Cipru 2015, Israel 2015, Cipru 2014 (simplu masculin) și Cipru 2015 (dublu masculin)
ARGINT: Portugalia 2016, Croația 2015 (simplu masculin), România 2015 și Cipru 2014 (dublu mixt)
BRONZ: Israel 2016, România 2015 (simplu masculin), Slovenia 2014, Croația 2014 (dublu mixt) și România 2015 (dublu masculin).
La finalul acestui an el va mai participa la două turnee în Turcia, Internaționalele de juniori (14-17 decembrie) și cele de seniori (19-22 decembrie). Până atunci va participa în Danemarca, alături de o altă jucătoare din România, Mădălina Ilie (CSS4 București) la tabăra de preselecție pentru Centrul de Excelență a Federției Europene de Badminton.