Timisoara

Arhetipuri româno-americane

Arhetipuri româno-americane

Detalii spectacol

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
605

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 1 iulie 202119:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Arhetipuri româno-americane

- spectacol sincretic online - în cadrul seriei de evenimente Parma LIVE STAGE

Matei Ioachimescu – flaut
&
Ansamblul ATEM
Cristian Miclea – clarinet
Cristina Mălăncioiu – vioară
Darius Tereu – violoncel
Victor Andrei Părău – pian

Gabriel Kelemen – artist vizual


George CrumbMakrokosmos vol. I - Music of Shadows (for Aeolian Harp) pentru pian
Sebastian Androne-NakanishiMnemo pentru clarinet, vioară și pian
Doina RotaruCrystals pentru flaut și pian
Dan DediuA Mythological Bestiary – Griffon pentru vioară și pian
George CrumbMakrokosmos vol. II - Voices from "Corona Borealis" pentru pian
Șerban Marcu - Toccata impaziente pentru clarinet, vioară și pian
Aurelian BăcanExtratereustru pentru clarinet și violoncel
George Crumb - Eleven Echoes of Autumn pentru flaut alto, clarinet, vioară și pian

În urma unui riguros proces de selecţie, un proiect lansat de prestigioasa casă de discuri americană Parma Recordings este iniţiat pentru întâia oară în spaţiul cultural românesc:Matei Ioachimescu împreună cu ansamblul timișorean ATEM vor susţine un concert inclus în seria de evenimente Parma LIVE STAGE.
Lucrările unor importanţi compozitori români vor dialoga cu cele aparţinând unui simbol al muzicii americane contemporane – George Crumb. Aspiraţia transcendenţei, încifrarea muzicală a unor arhetipuri fundamentale unește lucrările cuprinse în programul concertului, compozitori consacraţi precum George Crumb, Doina Rotaru sau Dan Dediu alăturându-se mai tinerei generaţii reprezentată de Șerban Marcu, Sebastian Androne-Nakanishi sau Aurelian Băcan. În acord cu tematica spectacolului, experienţa sonoră va fi îmbogăţită de proiecţia unor arhetipuri vizuale create de artistul și cercetătorul Gabriel Kelemen, cel care studiază de peste trei decenii modul în care undele staţionare formează tipare vizuale fascinante în lichide, stimulate fiind de frecvenţe sonore.

Toţi membrii echipei artistice implicate în spectacolul Arhetipuri româno-americane sunt cadre didactice ale Universităţii de Vest din Timișoara, realizând o binevenită aducere laolaltă a Facultăţii de Muzică și Teatru cu Facultatea de Arte și Design, în încercarea de a destrăma mitul enclavizării artistice.
Suportul tehnic al acestui spectacol este oferit de Tribul Artistic, asociaţia care a realizat în anul 2020 numeroase evenimente de excepţie precum concertele Romanian Chamber Orchestra sau cele din cadrul Festivalului Internaţional Eufonia.

Evenimentul va avea loc la Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara în data de 1 iulie la ora 19, fiind transmis online pe website-ul Parma Recordings: parmarecordings.com/event/matei-ioachimescu-atem-ensemble-live-stream-07-01-21/

Organizatori: Parma Recordings, Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Tribul Artistic, Centrul Cultural Noul Mileniu.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta