Timisoara

Arta care surprinde

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
598

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Consolidarea și lărgirea comunității mediatorilor culturali din Timișoara

ARTA CARE SURPRINDE // Cum întâlnim cultura vie în spțiul public?
În perioada 20-22 aprilie, va avea loc al doilea atelier din acest an, ARTA CARE SURPRINDE // Cum întâlnim cultura vie în spațiul public?, organizat de Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană și Asociaţia MetruCub - resurse pentru cultură și este dedicat artelor spectacolului.

Împreună cu Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” va fi organizată o sesiune de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de implicare a publicului care ajunge, voluntar sau întâmplător, să se întâlnească cu arta în spațiul public.

Alături de specialiști cunoscuți din oraș, profesioniștii din instituțiile culturale și din ONG-uri, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniori, dar și studenții sau elevii, vor avea prilejul să învețe noi metode și abordări și să le exerseze în relație cu unul dintre evenimentele culturale cele mai importante ale anului: Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara –TESZT.

Formatori în cadrul acestui atelier sunt Daniela Șilindean – profesor, critic de teatru, traducător și consultant literar al Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, membru fondator al Școlii Babel, care a conceput și coordonat programe și workshop-uri atât pentru elevi și studenți cât
Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor cât și a voluntarilor.

Cei interesaţi se pot înscrie până duminică, 15 aprilie (23:59), prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 16 aprilie 2018.