Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Ascensiunea sporturilor virtuale. O nouă eră în lumea eSports

Ascensiunea sporturilor virtuale. O nouă eră în lumea eSports

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 2 zile
Vizualizari
961

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

eSports, cunoscut și sub numele de sporturi virtuale sau jocuri video competitive, a explodat în popularitate în ultimii ani. Ceea ce a fost considerat cândva o activitate de nișă a devenit acum un fenomen global, cu turnee masive şi sponsorizări uriaşe. Esports s-a transformat într-o industrie de miliarde de dolari care atrage jucători profesioniști, antrenori, comentatori și spectatori din întreaga lume. Citeşte mai departe şi află cum au evoluat atât de multe jocurile virtuale şi competiţiile aferente, dar şi cum orice casa pariurilor sportive online a ajuns să ofere în portofoliul ei eSports.

Istoria eSports


Sporturile virtuale au apărut încă de la începutul anilor 1970, când a avut loc primul turneu de jocuri video, la Universitatea Stanford. Atunci s-a jucat Spacewar!, iar premiul pentru câştigător a fost un abonament pe un an la revista Rolling Stone. Apoi, au urmat vremurile jocurilor arcade, precum Pac-Man sau Donkey Kong. Turneele de jocuri au început să câştige tot mai mult teren.

Cu toate acestea, sporturile virtuale au început să câștige o atenție serioasă odată cu apariția unor jocuri precum Street Fighter II și Mortal Kombat. Aceste jocuri au ajutat la stabilirea comunității de jocuri de luptă, iar competițiile au început să apară în întreaga lume. Începutul anilor 2000 a fost marcat de ascensiunea jocurilor online și de crearea unor echipe profesioniste de eSports, cum ar fi echipa coreeană Starcraft, care a dominat scena globală Starcraft. Odată cu introducerea platformelor de streaming precum Twitch și cu creșterea popularității jocurilor multiplayer precum League of Legends, Dota 2 și Counter-Strike: Global Offensive, popularitatea sporturilor electronice a explodat în ultimul deceniu și nu dă semne de încetinire.

Iar acest lucru îl vedem şi la pariuri. Nu există ofertă casa pariurilor fără pariuri pe eSports. Multe case de pariuri își atrag clienți noi numai prin oferirea de bonusuri pe pariuri eSports pentru cei care își crează un cont casa pariurilor. O sa mai vorbim și mai târziu despre influența pariurilor în dezvoltarea industriei de eSports.

eSports în prezent

Nu cred că mai are cineva îndoială că fenomenul eSports a devenit unul global, cu milioane de fani implicați, care își urmăresc echipele și jucătorii favoriți întrecându-se la diferite jocuri. Jocurile virtuale cuprind o multitudine de genuri, iar unul dintre cele mai populare este MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Jocuri precum League of Legends și Dota 2 sunt jocuri de tip MOBA, iar ele se bazează pe echipe și necesită ca jucătorii să colaboreze între ei pentru a învinge baza echipei adverse. Un alt gen popular este LPF (First Person Shooter), care include jocuri precum Counter-Strike: Global Offensive și Overwatch. Mai există și jocuri virtuale sportive, precum FIFA și NBA 2K, jocuri extrem de populare la nivel global.

Cele mai importante competiții de eSports din lume sunt:

  • The International
  • League of Legends World Championships
  • CSGO Major Championships
  • Fortnite World Cup
  • Honor of Kings Champion Cup
  • PUBG Mobile Global Championship
  • Free Fire World Series

Așa cum îți spuneam și mai sus un pic, orice casa pariurilor online are acum în portofoliu pariuri pe eSports. Iar industria de pariuri pe sporturi virtuale generează și ea miliarde de dolari. De la an la an, pariurile pe eSports au crescut tot mai mult, iar fanii sunt tot mai mulți. Ei aleg să parieze ori la casa pariurilor live, ori printr-o aplicație casa pariurilor, unde oricum poți paria live sau înainte ca evenimentul să înceapă.

Impactul eSports asupra societății

Industria de eSports a avut și are în continuare un impact semnificativ asupra societății, nu doar în ceea ce privește divertismentul, ci și în ceea ce privește modelarea culturii și a economiei. Ascensiunea industriei de eSports a făcut ca jocurile video să fie acceptate pe scară mai largă și a contribuit la eliminarea stigmatului din jurul lor. Să nu uităm că până acum ceva timp, mulți pasionați de jocuri de noroc erau stigmatizați de societate, care nu credea că va exista vreodată meseria de jucător profesionist de jocuri video. Iată că acum există, iar mulți jucători trăiesc exclusiv din această meserie, alții au făcut averi întregi, deci a te juca jocuri video nu mai este doar o joacă de copii.

De asemenea, industria de eSports a creat noi oportunități de angajare în domenii precum jurnalismul de gaming, managementul evenimentelor și marketingul. eSports a contribuit, de asemenea, la crearea unei mai mari diversități și incluziuni în domeniul jocurilor de noroc, prezentând jucători dintr-o mare varietate de medii și oferind oportunități pentru femei și alte grupuri subreprezentate. În plus, evenimentele de eSports au devenit spectacole masive, atrăgând un public uriaș și generând venituri substanțiale pentru orașele și locațiile gazdă. Se preconizează că industria sporturilor electronice va continua să crească în anii următori, iar impactul său asupra societății va deveni probabil și mai profund.

Viitorul industriei de eSports

E greu să spunem până unde va ajunge această industrie de eSports, dar un lucru e cert. Ea crește și se dezvoltă tot mai mult, atrăgând tot mai mulți fani. Inclusiv la pariurile online. Dacă până acum pasionații alegeau să joace loto casa pariurilor sau să parieze doar pe evenimentele clasice sportive, acum, tot mai mulți aleg pariurile pe eSports.

Este clar că viitorul sporturilor virtuale este unul extrem de interesant, mulți experți fiind siguri că va continua să crească în popularitate. Unul dintre cei mai importanți factori care determină această creștere este disponibilitatea tot mai mare a tehnologiei, cum ar fi vitezele mai mari de internet, grafica mai bună și consolele și PC-urile de jocuri mai puternice. Aceste progrese vor permite experiențe de joc și mai captivante și reale, ceea ce, la rândul său, va determina un interes sporit pentru sporturile virtuale. În plus, creșterea tehnologiei realității virtuale și augmentate ar putea deschide noi posibilități pentru jocurile video.

Concluzie


Este clar că industria de eSports a avut parte de un boom uriaş în ultimul deceniu. Şi creşte şi se dezvoltă tot mai mult, astfel că este greu de prezis unde va ajunge. eSports devin din ce în ce mai larg acceptate de cultura mainstream și ne putem aștepta să vedem mai multe parteneriate între organizațiile de eSports și echipele și brandurile sportive tradiționale. Viitorul eSports va include probabil jocuri și jucători și mai diverși, cu accent pe incluziune și accesibilitate.

Sursa foto: esports-betting.com/virtual-sports/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro