Timisoara

Ascensiuni Himalayene: Everest si Ama Dablam

Ascensiuni Himalayene: Everest si Ama Dablam

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
663

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 13 februarie 201919:00, 20:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Horia Colibasanu, alpinistul român cu cele mai multe ascensiuni pe vârfuri de peste 8.000 de metri altitudine, și Laura Mareș, prima alpinistă din România care a urcat pe vârful Ama Dablam, prezintă ascensiunile din 2018.

Colibășanu a ales o provocare dificilă în 2018, un proiect deosebit care presupunea parcurgerea unei rute greu accesibile în Himalaya, cu expunere timp de câteva zile la altitudine de peste 8.000 de metri. A renunțat în momentul în care el și partenerul său, alpinistul slovac Peter Hámor, au văzut că viața le este în pericol. Expediția a fost cu multe momente de așteptare, încercări de ascensiune, dar mai ales riscuri.

Laura Mares a urcat în 2018 pe vârful himalayan Ama Dablam (6812m), considerat cel mai frumos munte din lume. În echipă cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, Laura Mareș a avut o ascensiune fără oxigen suplimentar și șerpași. A fost o expediție solicitantă, foarte tehnică, pentru care s-a pregătit un an de zile cu multe antrenamente diferite săptămânale.

Cei doi sportivi invită iubitorii de munte să urmărească filmele expedițiilor, proiecțiile fiind urmate de scurte sesiuni de întrebări.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta