Timisoara

Asiaticii au dominat BanuInvest Badminton Championships

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
592

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Asa cum era de asteptat, Asia a castigat duelul cu Europa la BanuInvest Badminton Championships, cea mai tare competitie din Romania de acest gen si deocamdata singura inclusa in calendarul european de specialitate. Desfasurata zilele trecute la Timisoara, cea de a cincea editie a selectului turneu a reunit peste 180 de sportivi, din 28 de tari.
Prezenta pe tabloul principal a unor sportivi de top mondial a confirmat inca o data aprecierea de care se bucura organizatorii acestui turneu. Eforturile gazdelor au fost rasplatite insa din plin, iar spectacolul a atins cote maxime pe durata celor patru zile de concurs. Din pacate, pentru sportivii romani intrecerea s-a incheiat destul de repede. Doar in probele de perechi acestia au reusit sa treaca de calificari.
Patru din cele cinci finale au fost adjudecate de reprezentantii Asiei. Astfel, la individual masculin s-a impus malaiezianul Kay Bin Yeoh, dupa 21-19, 21-11 in fata irlandezului Scott Evans, in timp ce la simplu fete victoria a revenit japonezei Hitomi Oka, care a invins-o pe Juan Gu din Singapore cu 25-23, 15-21, 21-4.
Finala probei de dublu feminin a fost castigata de cuplul Shintia Mutia Shari / Lei Yao, din Singapore, scor 21-6, 21-10, in compania perechii scotiene formata din Jillie Cooper si Emma Mason. In schimb la dublu masculin primul loc a revenit austriecilor Juergen Koch si Peter Zauner, care au dispus in finala de Danny Bawa Chrisnanta si Chayut Triychart (Singapore), cu 21-16, 21-15. In ceea ce priveste proba de dublu mixt, Chayut Triychart si Lei Yao, din Singapore, au trecut in finala de Wouter Claes si Nathalie Deschamps, din Belgia, cu scorul de 21-13, 23-21.
In proba individuala au evoluat si noua sportivi romani - Sabina Balut, Alexandra Stefan, Radu Vasiu, Mircea Vasiu, Florin Posteuca, George Constantinescu, Marius Corciuc, Andreas Niemersheim si Dan Ilin - dar nici unul dintre ei nu a acces pe tabloul principal. La dublu, reprezentantii nostri, George Constantinescu (Bucuresti) si Marius Corciuc (Timisoara), respectiv perechea timisoreana Sabina Balut / Alexandra Stefan, au trecut de calificari, insa au fost elimiati in runda inaugurala.
Pe langa premiile in bani oferite de organizatori (in total 5.000 euro), principalii protagonisti s-au ales si cu puncte in clasamentul mondial.