Timisoara

Asociația Simultan și Lapsus prezintă un performance sonor cu Angel Mailat în cadrul sesiunii Schizophonia #7

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
234

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vineri, de la ora 19, în sala „Studio” a Casei Artelor, va avea loc cea de-a șaptea sesiune derulată sub genericul Schizophonia. Invitatul acestei sesiuni este Angel Mailat cu „Obiect”, un proiect muzical experimental live realizat pe sintetizatori modulari.

Întâmplarea, folosind mijloace sonore pentru a exprima coexistența în starea sa pură, este felul în care trăim fie în armonie, fie la unison sau în contrast, felul în care ne unim pentru același scop sau felul in care ne ignorăm, formând totuși un întreg. Întreg acompaniat de sunet. Un exemplu e casa scărilor unui bloc, în care coexistența capăta sunet fără o intenție muzicală, dar are un caracter unitar, familiar. Odată observat acest fenomen, poate fi transformat în intenție muzicală, fără a simula exemplul descris mai devreme, ci folosind orice elemente independente care se plasează în antiteză, dar care, în cantități dozate cu sens și susținute de o pulsație comună, creeaza un cadru sonor unitar firesc.

Coexistența e oglinda sonoră a proiectului Obiect, echilibrul aleatoriu firesc observat ca metodă de exprimare sonora stratificată, cu relief și nu doar în plan plat.

"Sintetizatorul modular este cartierul prin care mă plimb ca să ascult zgomot. Ferestrele pe langa care trec se deschid, descifrez melodii. Timpul aici merge si inainte si inapoi. E o plimbare compozițională cu diverse întamplări și personaje cunoscute sau necunoscute".

Schizophonia este o serie de evenimente neregulate dedicate explorării nesfîrșite a sunetului, alimentate de Asociația Simultan.
Evenimentul face parte din proiectul Emergency Entrance, un proiect serial de evenimente dedicate experimentului artistic, prin practici relaționale, tehnologice, bazate pe cercetare. Cadru conceput de Asociatia Simultan și Lapsus.

Performance-ul sonor va avea loc vineri, 18 octombrie la Casa Artelor din Timișoara de la ora 19:00, iar biletele de intrare costă zece lei.