Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Astenia de primavara

Astenia de primavara

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
669

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Odata cu incalzirea vremii, dupa iarna, inevitabil isi face aparitia primavara. Acest anotimp are aspecte pozitive cum ar fi: mai multa lumina, mai mult soare, mai multa miscare precum si renasterea la viata a intregii naturi. Ca orice lucru pozitiv, aceasta are si aspecte mai putin placate, ca de exemplu reactivarea unor afectiuni sezoniere: alergiile, virozele si astenia de primavara.

Astenia este o afectiune medicala, definita ca o stare constanta, dar trecatoare, de epuizare si oboseala cauzata de schimbarea anotimpului. Impreuna cu oboseala, astenia poate fi insotita de stari melancolice sau in unele cazuri de o depresie usoara.

Potrivit medicilor, astenia de primavara afecteaza preponderent femeile si poate fi cauzata de faptul ca organismul nostru nu este in masura sa se adapteze la un nou mediu de viata. De asemenea, aceasta afectiune se poate datora si modificarilor estrogenice si dietei precare care nu contine vitaminele si mineralele de care avem nevoie.

Desi este usor de confundat cu depresia, astenia de primavara, are propriile ei simptome care ne ajuta sa o identificam, sa o prevenim si sa o vindecam. Una din primele semne ale asteniei este pierderea interesului pentru activitatiile zilnice.

Alte simptome sunt:
- dureri de cap
- tristete fara motiv
- pofta de mancare scazuta
- iritabilitate crescuta
- apatie
- anxietate
- tulburari de atentie si concentrare
- epuizare
- dureri musculare si scaderea tensiunii arteriale.

Chiar daca astenia de primavara dispare de la sine, dupa cateva saptamani de la instalare, cand organismul nostru in cele din urma se adapteaza la noul anotimp-exista cateva modalitati de prevenire a majoritatii simptomelor sau de accelerare a procesului de vindecare.

Primul remediu binevenit este dieta. “Fie ca hrana sa-ti fie medicament si medicamentul hrana”, cum spunea parintele medicinei Hipocrate, dieta are un rol esential in viata noastra in general si in acest caz in particular. Recomandabil ca regimul alimentar sa cuprinda alimente bogate in vitaminele C, E, grupa B precum si macro si microminerale: magneziu, fier, calciu, zinc, cupru, selenium, mangan, aur. Mai putem adauga la toate cele spuse mai sus: fructe, legume si nuci.

De asemenea si hidratarea este importanta. A se consuma mai multa apa, ceaiuri si supe sau ciorbe care au rolul de stimula vitalitatea si de a reduce stresul.
Nu in ultimul rand, nu uitati de ceea ce va aduce fericire. Plimbariile in natura, mersul pe jos, sportul, o sedinta de masaj, cititul unei carti interesante, vacantele scurte pot constitui un remediu bun pentru contracararea asteniei de primavara.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro