Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Astenia de primavara, cum o depasim?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
912

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Astenia de primavara, cum o depășim?
Mulți dintre noi sunt afectați de schimbarea dintre anotimpuri, starea psihică oscilând și aceasta aduce apatie, un randament personal scăzut, lipsa poftei de viață. Asteniile de primavară au repercursiuni și asupra sistemului nervos vegetativ. Cauzele principale sunt hipovitaminozele (în special vitaminele C și A), viața sedentară din timpul iernii, lipsa de substanțe minerale (Ca, P, Fe, Mg).

Pentru a combate aceste stări, fitoterapia recomandă un ceai din mai multe amestecuri de plante, o infuzie ce se consumă de 2-3 ori pe zi, între mesele principale:
  • Frunze de urzică
  • Flori de soc
  • Flori de porumbar
  • Frunze de mesteacăn
  • Flori de bănuței (Rețetă preluată de la Farmacistul Ovidiu Bojor).
De mare importanță este și regimul alimentar, regim ce ar fi bine să fie ușor, însă consistent în proteine, lipide și glucide, cu o valoare calorică considerabilă. În ce constă regimul alimentar?
  • semințe crude, 3-5 nuci pe zi
  • alegerea frunzelor verzi este unul dintre cele mai potrivite sfaturi, să nu lipsească din dieta zilnică!
  • grăsimi de origine vegetală, de bună calitate
  • glucidele să nu depășească 400 gr pe zi (aici sunt incluse: pâinea, pastele făinoase, mierea, fructoza).
Este recomandată în această perioadă, o cură de polen sau produse apicole, alimente-medicament extreme de bogate în vitamine, biostimulatori, aminoacizi și importante microelemente (potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan).

Și, nu uitați un amănunt esențial, fara de care toate celelalte pot fi anulate: zilnic să faceți plimbări în aer liber, zilnic să faceți mișcare fizică! Prin aceasta se pune în circulație limfa, sângele, sitemul hormonal este reactivat, iar oxigenul aduce un plus de stare întregului. O primăvară încântătoare, tuturor!

Autor

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro