Timisoara

ATCCE 2021 implica timisorenii in fiecare pas facut pentru candidatura orasului

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
473

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

ATCCE 2021 implică timişorenii în fiecare pas făcut pentru candidatura oraşului

“Candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii este un proces care vizează în primul rând comunitatea locală şi cetăţenii”, spune Simona Neumann, Director Executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021. “De aceea am început sesiunea de consultări a tuturor grupurilor implicate în acest program.”

Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021 pregăteşte în continuare ateliere de lucru şi consultări cu cetăţenii, sectoarele sociale şi economice, va aplica chestionare în Parcul Rozelor, la Ziua Europei, şi le vom aplica din nou în cartierele din Timişoara. “Ne îndreptăm atenţia şi către copii, cei care vor fi adolescenţii anului 2021, participând la evenimente dedicate lor, cum ar fi cel de sâmbătă, 23 mai 2015, organizat de Librăria Cartea de Nisip, Ziua Literaturii Europene pentru Copii, dar şi la Acces Art, festival care anul acesta se află la a opta ediţie şi care se va desfăşura între 5 şi 7 iunie 2015”.

Campania de consultare a comunităţii a fost lansată în primăvara aceasta, prin organizarea unei noi serii de workshopuri, aplicarea de chestionare şi consultarea directă a cetăţenilor pe platformele online ale Asociaţiei. Au fost organizate până acum 7 ateliere de lucru la care au participat specialişti din domeniul industriilor culturale şi creative, reprezentanţi ai organizaţiilor active în grupurile de accesibilitate, studenţi şi elevi şi reprezentanţi ai sectorului social. În săptămânile care urmează vor fi organizate, în continuare, ateliere de lucru cu artişti, ONG-uri, reprezentanţi ai sectorului economic şi, în paralel, voluntarii Timişoara 2021 vor aplica chestionare în cartierele oraşului. În ceea ce priveşte consultarea cetăţenilor pe platformele online ale Asociaţiei, pe site se va lansa sesiunea de votare privind culoarea şi acronimul candidaturii, care va fi activă până în 15 iunie a.c.

“În urma tuturor activităţilor derulate de Asociaţie pe parcusul acestor ani, putem spune că atât instituţiile, cât şi cetăţenii oraşului, sunt entuziaşti privind candidatura oraşului Timişoara pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii şi îşi oferă sprijinul în acest proces.” declară Simona Neumann. Cetăţenii oraşului participă la ateliere, trimit mesaje de susţinere, se înscriu în programul Voluntar Timişoara 2021. „Le suntem mai mult decât recunoscători, pentru că sprijinul lor, oferit pe atât de multe căi, încurajează continuarea procesului”. Feedback-ul cetăţenilor va fi valorificat în scrierea dosarului de candidatură şi arată că împreună putem câştiga titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. “

Activitatea Asociaţiei Timişoara - Capitală Culturală Europeană 2021 poate fi urmărită pe site (www.timisoara2021.ro) şi pe Facebook (www.facebook.com/timisoara2021eu).