Timisoara

Atelier de design la Casa Artelor

Atelier de design la Casa Artelor

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
1126

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 17 martie 2014 - Vineri 21 martie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Centrul Cultural German Timișoara organizează în perioada 17 – 21 martie 2014 un atelier de design pentru studenți ai Facultății de Arte și Design în incinta Casei Artelor (str. A. Pacha 8)

Atelierul intitulat „Studii vizuale ale AND-ului urban. Un proiect de design socio-cultural” va fi coordonat de designerii Marc Andrews și Christian Degen. Cei doi dețin o agenție pentru comunicare vizuală în Amsterdam și susțin în mod regulat cursuri la diferite instituții de învățământ superior.

Prin atelierul desfășurat în Timișoara ei doresc să motiveze studenții să exploreze din diferite perspective propriul oraș și să caute povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane. De asemenea se intenționează încurajarea studenților în vederea dezvoltării unei atitudini critice și deschise spre experiment.

Studenții vor trebui să identifice o temă cu semnificație socială pentru oraș, să o cerceteze, să identifice posibilele probleme și să ofere diferite soluții grafice. Aceștia pot îmbunătății elemente grafice din oraș, precum panouri de afișaj, indicatoare, ghiduri turistice și panouri publicitare.

La sfârșitul atelierului, în data de 21 martie, la ora 18, va avea loc prezentarea rezultatelor atelierului de design „Studii vizuale ale ADN-ului urban. Un proiect de design socio-cultural“,în Galeria Pygmalion, la Casa Artelor (str. A. Pacha 8).

Designerii Marc Andrews și Christian Degen au explorat din diferite perspective orașul Timișoara, căutând povești interesante, contradicții, probleme, mituri și fenomene urbane. În mod constant aceștia au încurajat studenții în vederea dezvoltării unei atitudini critice și deschise spre experiment.

Ca rezultat al atelierului a luat naștere o revistă, care conține lucrările studenților. Prin revistă se oferă o imagine interesantă și creativă a vieții urbane timișorene. Toate lucrările studenților, împreună cu revista rezultată, vor fi prezentate mâine.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Workshopuri