Timisoara

Ateliere mestesugaresti pentru copii si parinti

Ateliere mestesugaresti pentru copii si parinti

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
740

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 14 mai 2018 - Joi 7 iunie 201817:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Miraj Kids organizează ateliere meșteșugăresti in cadrul cărora copii de diferite vârste dar și părinții vor fi inițiați în tainele tehnicilor de lucru ale materialelor tradiționale specifice artelor populare.
Pentru inceput, va propunem:
•Atelierul de traforaj și pirogravură;
•Atelierul de cusut, tricotat și croșetat ;
•Atelierul de impletit coșuri din ratan.

Ne propunem să antrenăm copiii să facă și altceva în afara rutinei zilnice, să interactioneze și să relaționeze, să se împrietenească, să învețe să comunice față în față , nu prin intermediul mijloacelor de comunicare.
Beneficiile lucrului manual:
•dezvoltarea imaginației: activitățile de lucru manual le dezvoltă copiilor potențialul creativ și îi stimulează să experimenteze fără a le fi teamă de greșeli, un pas important în a deveni independenți.
•îmbunătațirea abilităților motorii: folosirea uneltelor de traforaj, a acului de cusut , a andrelelor de tricotat, a pensulelor sau foarfecii contribuie la îmbunătațirea abilităților motorii fine. Copiii conștientizează ce efecte au diferite mișcări ale degetelor, în funcție de poziția lor și de presiunea pe care o aplică. Importanța motricii fine la copii: în primul rând pentru activitățile zilnice (încheiatul și descheiatul nasturilor, legarea șireturilor, scrisul; în al doilea rând pentru faptul că dezvoltarea morticității fine este în legatură directă cu dezvoltarea vorbirii, a gândirii și a inteligenței.
•Sporirea contactului social: copiii învață să poarte o conversație, să facă schimb de materiale și păreri, să lucreze în echipă.
•exersarea cunoștiințelor: despre materiale, culori, forme, cuvinte și matematică.
•reducerea stresului: activitățile de lucru manual ajută la reducerea stresului, copiii canalizându-și energia într-o direcție constructivă.
•întelegerea gratificării târzii: în secolul vitezei unde toate se întamplă aici și acum, copiii înteleg ca e nevoie de mai mult timp și efort pentru a finaliza un proiect, ceea ce la va da sentimentul de succes și reușită, și vor fi mândrii de ei însăși.
•îmbunătațirea imaginii de sine: materializarea unui proiect la care cei mici contribuie în mod activ, le sporește încrederea în sine.

Traforaj și pirogravură
Indicat copiilor cu vârsta mai mare de 6 ani ( 8 ani pentru pirogravură)

Durată curs 4 săptămâni:4 ședințe ( o sedinta dureaza o ora jumătate).
În decursul celor 4 săptamani copiii vor învata despre materiale și despre diferite tehnici de lucru manual, vor realiza un proiect personal la alegere (rama foto, jucărie)și vor lua parte și la un proiect de grup. La sfârșitul cursului se va organiza o expoziție cu părinții unde cele mai reușite proiecte vor fi premiate.
preț -120 lei/ curs
- 40 lei / ședință
Taxele cuprind toate materialele necesare

Împletit coșuri
indicat copiilor cu vârstă de la 6 ani

Durata curs 4 săptămâni:4 ședințe ( o ședința dureaza o ora jumătate)
În decursul celor 4 saptamani copii vor învăța despre materiale și despre diferite tehnici de împletit, vor realiza un proiect personal la alegere (cosuleț, vază, tăviță) și vor lua parte și la un proiect de grup. La sfârșitul cursului se va organiza o expoziție cu părinții unde cele mai reușite proiecte vor fi premiate.

Preț -120 lei/ curs
- 40 lei / ședință
Taxele cuprind toate materialele necesare

Cusut pe etamină, tricotat, croșetat.
indicat copiilor în vârstă de peste 6 ani

Durată curs 4 săptamăni; 4 ședințe ( o ședință durează o ora jumătate)
În decursul celor 4 săptămâni copii vor învăța despre diverse materiale și despre diferite tehnici de cusut, tricotat și croșetat, vor realiza un proiect personal la alegere (semn de carte, hainuță păpuși) și vor lua parte și la un proiect de grup. La sfârșitul cursului se va organiza o expoziție cu părinții unde cele mai reușite proiecte vor fi premiate.
Preț: - 120 lei/ curs
- 40 lei / ședință
Taxele cuprind toate materialele necesare

Înscrierile se fac telefonic/ prin mesaj privat: 0723 355 029