Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Atelierul bine organizat începe cu un banc de lucru potrivit

Atelierul bine organizat începe cu un banc de lucru potrivit

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
599

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru ateliere organizate exemplar, se recomandă utilizarea bancurilor de lucru. Munca eficientă ține foarte mult de organizarea din atelier. Sculele, consumabilele, piesele de schimb, toate trebuie ținute într-o deplină ordine. Întotdeauna, atunci când ordinea domnește în zona de lucru, orice activitate se va desfășura în condiții de siguranță.

Pentru ateliere organizate exemplar, Tecnolam oferă spre vânzare bancuri de lucru de diferite dimensiuni și compartimentări. Indiferent de meserie, o astfel de tejghea cu organizatoare de scule, rafturi și sertare va fi mediul perfect pentru realizarea operațiunilor. Fabricate din materiale rezistente, de calitate superioară, compartimentate inteligent pentru ca spațiul să poată fi folosit la maximum, bancurile contribuie la crearea unui loc de muncă perfect, în care sculele sunt ordonate corespunzător și pot fi găsite cu ușurință.

Principala grijă la organizarea atelierului o constituie alegerea unui banc de lucru corespunzător activității desfășurate. O masă de lucru realizată din lemn se potrivește unui atelier în care se realizează lucrări de strungărie sau tâmplărie, însă nu va fi potrivit pentru un service auto.

În ceea ce privește locașurile pentru depozitarea sculelor și a celorlalte articole, și acestea sunt diferite în funcție de cerințele activităților practicate. Dacă pentru un atelier de mecanică bancul de scule auto trebuie să cuprindă atât sertarele, cât și un rastel vertical, lipit de perete, în care să stea ordonate chei, șurubelnițe și alte scule, după mărimi, în cazul unui atelier de strungărie, bancul trebuie să fie gol, liber, pentru montarea echipamentului necesar.

Dimensiunea ideală a unui banc de lucru

Masa de lucru ideală trebuie aleasă atât în raport cu activitatea desfășurată, cât și cu mărimea atelierului sau a camerei de lucru. Un banc cu o suprafață mare de lucru poate părea tentant, însă nu întotdeauna este soluția potrivită. Într-un atelier de dimensiuni mai mici, în care se folosesc și scule electrice, este adesea nevoie de spațiu pentru ca mânuirea acestora în condiții de siguranță să nu fie împiedicată iar lucrătorul să nu fie incomodat.

Totodată, natura activităților desfășurate determină și poziționarea suprafeței de lucru în atelier. Există activități statice, pentru care masa de lucru poate fi lipită de un perete, însă altele cer un grad mai mare de mobilitate și plasarea unui banc de lucru în centrul încăperii, pentru a putea fi înconjurat. Dimensiunea acestuia trebuie, deci, să permită circularea nestingherită a lucrătorilor în jurul lui, iar spațiul dintre marginea sa și perete sau obiectele de pe margine trebuie să fie suficientă.

Ce accesorii conține un banc de lucru multifuncțional

Spațiul de lucru va conține instrumentele și aparatele specifice meseriei sau hobby-ului practicat. Dacă vorbim de scule și aparate mobile, este cel mai bine ca acestea să fie depozitate în sertare sau în rastel, pentru a păstra ordinea.

Sunt însă câteva instrumente pe care este mai bine să le ții fixate pe zona de lucru:

  • Menghina – aceasta stă prinsă în șuruburi de tejghea, într-o zonă în care nu va incomoda frecvent activitatea curentă.
  • Prelungitorul cu triplu ștecăr – sursa de curent este ideal să fie plasată în partea mâinii dominante a lucrătorului: dacă acesta este dreptaci, sursa de curent va fi în dreapta și viceversa. Este periculos a ține cablul de curent trecut peste spațiul de lucru.
  • Suport pentru cârpe de șters sau pentru rola de șervețele – în cazul în care activitatea desfășurată nu presupune lucrul la temperatură mare sau cu scântei, se poate monta acest suport pe o laterală a bancului, într-un loc în care să nu incomodeze.
  • Lupă de masă cu iluminare – pentru activitățile de gravură sau electronică, această lupă și brațele ajutătoare se pot plasa permanent pe banc.
  • Sursa de lumină – în cazul în care nu se poate realiza iluminarea de deasupra cu un corp adecvat, pe tejghea se poate așeza o lampă cu braț articulat, care să poată fi adusă mai aproape doar atunci când este nevoie.

Fie că vorbim despre utilitate, sau despre securitate ai nevoie de unelte de calitate. Prin urmare, este important să investești într-un banc de lucru care să îți ofere suportul necesar. Mai mult decât atât, un spațiu de muncă organizat te va ajuta să fii mai eficient, iar creațiile tale vor fi cu adevărat speciale.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro