Timisoara

“Atelierul”

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
532

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 7 martie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Acțiunea se petrece în localitatea La Ciotat, din sudul Franței, în vara anului 2016. Antoine (Matthieu Lucci) acceptă să urmeze un atelier de scris la care au fost selectați câțiva tineri pentru a scrie un roman de suspans cu ajutorul Oliviei (Marïna Fois), o scriitoare celebră. Subiectul romanului ar trebui să includă trecutul industrial al orașului, șantierul naval închis de peste 25 de anil. Indiferent la acestea şi preocupat de problemele actuale, Antoine intră rapid în conflict cu restul grupului și cu Olivia, deopotrivă îngrijorată și fascinată de violența sa.

“Am decis să mă concentrez pe felul în care pot trăi tinerii în societatea de azi, fără perspective, într-o societate care nu îi ia în considerare, iar ei nu o iau în serios. (...) Cred că este important să ascultăm ce au tinerii de spus, să încercăm să nu îi privim de sus, să încercăm să le împărtăşim lucruri şi să acceptăm că felul lor de a gândi lumea, care este desigur diferit de al meu, este şi el important.” declară regizorul într-un interviu acordat news.ro.

“Atelierul”, cel de-al optulea lungmetraj al regizorului francez, Laurent Cantet, a avut premiera mondială la Cannes 2017, în prestigioasa secţiune Un Certain Regard. O reprezentare fidelă a generației tinere de azi și a problemelor cu care se confruntă, în contextul transformării radicale a societății și a culturii, L’Atelier poate fi vizionat într-o singură proiecție, la Timișoara, pe când în țară va rula în cinematografe începând cu 9 martie.

Filtre film

Perioada: Luna curenta