Timisoara

ATV-uri Can-Am SSV: Cum alegi în funcție de specificații?

ATV-uri Can-Am SSV: Cum alegi în funcție de specificații?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
620

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

SSV Can-Am sunt vehicule special proiectate pentru drumuri off-road, concept adus la viață de către canadienii de la BRP încă din anii ‘70 și dezvoltat permanent, ceea ce i-a menținut în poziția de lideri de piață globali. Exact ca în cazul automobilelor, aceste vehicule pot fi alese și configurate, în funcție de buget și de utilizările preferate, așadar trebuie subliniate care sunt specificațiile și la ce anume folosesc.

Importanța cailor putere și a transmisiei

Cele mai noi modele Can-AM SSV sunt echipate cu 2 variante de motorizare SOHC:

  • un motor de 495 cc, cu un cilindru și patru valve, care dezvoltă 39 de cai putere
  • un motor de 962 cc, cu 2 cilindri și 8 valve, care produce până la 78 cai putere.

Configurația SOHC (Single OverHead Cam) a fost preferată pentru că este capabilă de generarea unui cuplu motor mai bun și este mai puțin complexă (mai puține componente). În ambele variante, energia este distribuită prin intermediul unei cutii automate de tip CVT (Continuous Variable Transmission), un concept care propune o reglare mai fină a raportului de transmisie, sincronizând automat viteza de rotație a arborelui cotit cu sarcina motorului. Aceasta se traduce printr-o eficiență înaltă a motorului și un consum redus de combustibil.

Pentru a putea face față sarcinilor de transport și tractare a unei remorci cu greutăți, modelul Can-AM SSV are nevoie, în primul rând, de putere și cuplu motor. Dacă alegi, de exemplu, o plimbare sau o competiție cu prietenii pe teren accidentat, modelul cu motor în 4 valve este suficient de puternic să facă față oricărei provocări.

Manevrabilitate

Fiind vorba despre vehicule care vor circula preponderent pe teren accidentat, noroi sau pietriș, manevrabilitatea acestora în condiții optime trebuie să fie asigurată de existența unor tehnologii care nu sunt specifice vehiculelor obișnuite.

Ambele modele beneficiază de suspensie independentă pe braț dublu tip A, inovație care vine în sprijinul conducătorului auto, în sensul unei siguranțe și manevrabilități superioare. Trecerea peste diferențe de nivel, gropi sau pietre va fi mai confortabilă și mai sigură, denivelarea fiind „simțită” doar pe roata care a trecut peste obstacol și fără a avea influență asupra stabilității vehiculului.

Controlul îmbunătățit al acestui tip de vehicul este asigurat și de tracțiunea integrală 4x4 permanentă, cu diferențial blocabil, dar și de o servodirecție deosebit de eficientă. Tracțiunea integrală asigură posibilitatea de deplasare, atât pe teren accidentat, cât și în condiții de teren nisipos, inundat sau noroios, unde alte vehicule, în mod normal, nu se pot deplasa.

Sistemul de frânare

Cele două modele Can-AM beneficiază de sisteme de frânare față─spate hidraulice pe disc. Acestea asigură o reducere a vitezei mai confortabilă, sunt mai eficiente și mai rapide, fiind în același timp și mai puțin costisitoare din punct de vedere al întreținerii. În fapt, sistemul este similar cu acela implementat pe automobile: acționarea pedalei de frână împinge un piston în cilindrul principal, determinând lichidul de frână să circule pe sistemul de tubulatură până la cilindrii secundari prezenți la fiecare roată și să acționeze astfel pistoanele, aplicând forța de frânare pe plăcuțele de frână. Spre deosebire de sistemul de frânare cu tamburi, frânele hidraulice pe disc sunt mai eficiente, se uzează mai greu și nu se supraîncălzesc la utilizare intensivă.

Alte dotări Ambele modele de Can-AM SSV pot fi înmatriculate ca tractoare la primăria în a cărei rază se află domiciliul proprietarului și sunt prevăzute cu centuri de siguranță, scaune și volan reglabil, sistem de lumini cu tehnologie LED.

În funcție de specificații și de înțelegerea acestora, scopul utilizării unui vehicul este cel care va răspunde cel mai bine căutărilor și va conduce către cea mai bună alegere. Prin urmare, este nevoie ca, înainte de achiziție, viitorul utilizator de Can-AM SSV să știe exact ce poate face cu acest tip de vehicul.

Sursa foto: unsplash.com/photos/vqLpBO5dXn0