Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Auriculoterapia - acupunctura urechii

Auriculoterapia - acupunctura urechii

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1523

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Terapia implica inserarea de ace sterile, speciale, in anumite puncte de pe ureche. Stimularea acestor puncte deschidecalea spre vindecarea trupului si a spiritului uman. De asemenea, aceasta terapie mai este denumita si terapie auriculara sau auriculo-acupunctura. Auriculoterapia este adeseori incorporata in tratamentul standard de acupunctura.

Acupunctura urechilor are la baza principiile medicinei traditionale chineze. Mai departe aceasta forma de tratament a fost dezvoltata de catre omul de stiinta francez Paul Nogier, la mijlocul secolului al XX-lea. Auriculoterapia este folosita pentru a creste fluxul de enrgie vitala, denumita in medicina traditional chineza“chi” sau “qi”. Scopul acupuncturii urechii este de a restabili un echilibru intre elementele yin si yang din interiorul organelor interne.Cu alte cuvinte se doreste o echilibrare sau armonizare energetica.

Inaintea terapiei se recomanda un masaj usor la pavilionului urechii. Apoi se tamponeaza urechea cu un tampon steril imbibat in spirt sanitar. Urmeaza asezarea acelor de catre persoana specializata in functie de afectiunea existenta sau preventiv.

In medicina alternativa, acupunctura urechii este folosita in mod obisnuit pentru a trata urmatoarele boli:
- alergii
- dureri de cap, migrene si cefalee
- anxietate
- insomnie
- durere cronica
- fibromialgie
- constipatie
- sindromul de colon iritabil
- dureri lombare.

In plus, auriculterapia mai este folosita pentru a ajuta persoanele dependente de fumat sa renunte la acest viciu. De asemenea aceasta terapie imbunatateste calitatea somnului si reduce nivelul de stres contidian. Acupunctura urechii este o buna metoda de a slabi controlat.

Migrena, boala omului modern, isi gaseste leac prin auriculoterapie
Intr-un studiu publicat in 2012, de catre Acupuncture & Electro-Therapeutics Researchs-au analizat 35 de pacienti cu migrena cronica. Autorii studiului au stabilit ca doua luni de tratamente de acupunctura a urechii a cate o sedinta pe saptamana, au condus la imbunatatiri semnificative a starii de bine si o scadere a presiunii intracraniene.

Intr-un alt raport publicat in Jurnalul de Medicina Alternativa si Complementara in 2010, oamenii de stiinta au format 17 studii de caz privind eficienta acupuncturii urechii in managementul durerii. Autorii raportului medical au ajuns la concluzia ca auriculoterpia este eficienta pentru tratamentul unor tipuri de dureri, in special in managementul durerii postoperatorii.

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro