Timisoara

Avantajele pe care le ofera izolarea cu vata minerala bazaltica

Avantajele pe care le ofera izolarea cu vata minerala bazaltica

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1191

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare isi doreste sa traiasca in cele mai bune conditii de confort, dar oricine stie ca acest lucru implica un efort din partea noastra. Pentru a asigura aportul de caldura din locuinta, de la locul de munca sau din diverse spatii, izolarea trebuie, in primul rand, sa existe si apoi sa fie facuta cu maximum de responsabilitate. Unul dintre produsele folosite indeosebi ca solutie de izolare a diverselor spatii, in Romania, este vata minerala bazaltica. Acest produs anorganic este obtinut prin fibrilizare, cu ajutorul topiturii de bazalt rezultata din centrifugare.

E-izolatii.ro este magazinul online in cadrul caruia cei interesati gasesc solutii complete de izolare. Acestia ofera vata minerala bazaltica sub diverse forme de utilizare (saltele lamelare, de diverse dimensiuni si caracteristici distincte – in functie de locul in care vor fi intrebuintate).

Care sunt avantajele pe care le prezinta vata bazaltica?
Ca orice produs destinat izolarii, si acesta vine insotit de o serie de beneficii satisfacatoare. In randurile ce urmeaza specialistii din spatele site-ului e-izolatii.ro ne ofera cateva detalii cu privire la vata bazaltica si motivele pentru care sunt recomandate diverselor aplicatii. Produsele realizate din vata bazaltica, propuse de societatea mentionata, prezinta caracteristici fizice si chimice performante, reusind sa acopere intreaga gama de izolatii fonice si termice, facand fata cu succes unor temperaturi minime, de pana la -500 Celsius si maxime de pana la 10000 C.

# Posiblitatea de economisire a energiei

Unul dintre motivele principale pentru care numarul celor ce aleg materialul in discutie este destul de consistent, il reprezinta faptul ca are o valoare scazuta in ceea ce priveste coeficientul de conductivitate termica. Se realizeaza un transfer termic mai mic intre interior si exterior, in functie de cat de scazuta este valoarea respectiva. Este un mod prin care cei interesati le pot oferi familiilor posibilitatea de a se bucura de confort sporit, fara a investi sume uriase in acest sens.

# Utilizarea intr-o arie variata de domenii

Produsul prezinta proprietati deosebite, ce le recomanda ca materiale termo si fono-izolatoare. Sunt excelente si ofera rezultate remarcabile intr-o varietate de aplicatii: constructii civile – plansee, terase, mansarde, pereti interiori si exteriori, izolari fono-absorbante, ignifuge, instalatii industriale sau frigorifice, constructii din metal sau beton armat, autovehicule, izolare fonica/termica a aparaturii casnice, conducte, tevi, nave maritime, etc.

In functie de locul aplicarii, fiecare utilizator trebuie sa identifice tipul potrivit de vata bazaltica, disponibil si pe www.e-izolatii.ro, indiferent ca are nevoie de siguranta in izolarea fonica, termica sau pentru a proteja un spatiu sau o aplicatie de flacari. Trebuie sa existe un proiect de executie al lucrarilor pentru ca izolarea sa se faca in concordanta cu nevoile fiecaruia.

# Asigurarea unui grad de confort ridicat

Vorbim despre un produs ce prezinta o structura fibroasa, fiind realizat din fibre elastice si fine, cu o structura deschisa. Astfel, acesta reuseste sa ofere posibilitatea ca aerul sa circule corespunzator, datorita proprietatii sale ce permite realizarea unui climat agreabil in orice locuinta.

# Izolarea eficienta a zgomotelor din exterior

Vata minerala bazaltica este renumita pentru proprietatile sale de izolare fonica. Utilizatorii se pot bucura de un grad mai mic sau mai mare de confort fonic, in functie de sortimentul produsului ales, precum si de grosimea acestuia. Una dintre calitatile produsului este porozitatea, in procent de 90–96%, dar si structura fibroasa ofera numeroase beneficii. Ambele contribuie la o absorbtie acustica excelenta. Spre exemplu, cu ajutorul unei plase in strat de 200 mm sunt atenuate zgomotele cu pana la 42 dB.

# Protectie la flacari

Acest tip de vata minerala este incadrat in Euroclasa de reactie la foc A1, ceea ce inseamna ca vorbim despre un produs neinflamabil, care nu intretine incendiul sau favorizeaza degajarea de gaze nocive in caz de incendiu.
Exista limite destul de convenabile la care vata din bazalt isi pastreaza elasticitatea, proprietatile termoizolante si rezistenta mecanica. Atunci cand temperaturile depasesc 1000 grade C, apare fenomenul de distrugere a fibrelor.

# Rezistenta indelungata

Spre deosebire de alte materiale izolative, vata minerala bazaltica ofera durabilitate crescuta. Asta se datoreaza faptului ca nu poate fi atacata de acizi sau alcalini, nu este corodata si nici nu corodeaza, fiind inerta atat chimic, cat si biologic.

De asemenea, rezistenta indelungata este oferita de faptul ca materialul nu prezinta saruri care sa fie solubile in apa - avand o stabilitate hidrolitica deosebita. Nici microorganismele sau ciupercile nu il pot ataca, iar acest lucru este valabil si in cazul rozatoarelor sau al insectelor.

Ceea ce este cu adevarat convenabil il reprezinta faptul ca nu necesita inlocuire, fiind un material care nu putrezeste.

Chiar si cei care doresc sa isi arate respectul pentru natura gasesc in vata minerala bazaltica o solutie convenabila, date fiind caracteristicile sale ce nu manifesta nici o actiune daunatoare mediului si sanatatii.
Asadar, vorbim despre un produs care prezinta nenumarate avantaje atragatoare, pe care specialistii e-izolatii.ro ni-l recomanda cu toata increderea si ni-l pun la dispozitie la preturi rentabile.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306