Timisoara

Balul Vienez de la Timisoara

Balul Vienez de la Timisoara

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
4482

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 23 noiembrie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Maia MORGENSTERN și Luiza FATYOL invitatele Balului Vienez de la Timișoara

În fiecare an, Balul Vienez de la Timișoara strânge sub cupola Operei din Timișoara reprezentanți de seamă din lumea diplomatică, politică, și de afaceri, iar pe scena Balului Vienez urcă invitați de onoare din lumea culturală.

Anul acesta, cunoscuta și îndrăgita actriţă Maia Morgenstern va oferi pentru prima dată un moment teatral în programul artistic al celei de-a VII-a ediții a Balului Vienez de la Timișoara. Maia Morgenstern are legături strânse cu Timișoara, în 2017 Universitatea de Vest acordându-i titlul de Doctor Honoris Causa Artis.

Momentul de muzică clasică va fi oferit de soprana Luiza Fatyol, solistă a Operei Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf / Duisburg, acompaniată de orchestra „Spirit of Vienna”. Născută la Satu Mare într-o familie de muzicieni, Luiza Fatyol a început să studieze vioara, îndreptându-se spre studiul cântului clasic în liceu. Debutul operistic și-l face in anul 2009 pe scena Operei Maghiare din Cluj Napoca in rolul Carolinei din opera „Căsătoria secretă“ de D. Cimarosa. Participă la numeroase concursuri de canto naționale și internaționale, numărându-se mereu printre premianți. Amintim aici premiul 1 la Concursul Liedului Romanesc - Brașov în anul 2008 si premiul 3 la Concursul International de canto „Hariclea Darclee“ in anul 2009. Susține concerte atât in țara (București, Brașov, Sinaia, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare) cât și în străinătate (Italia, Franța, Olanda, Elveția, Germania).

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena. După șapte ani de existență, Balul Vienez de la Timișoara a reușit să se impună pe calendarul cultural al orașului și al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil.

La eveniment vor fi prezenți invitați din mediul diplomatic, politic și economic, atât la nivel național, cât și din străinătate: Excelența Sa, Dl Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A., Excelența Sa, Dl Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Excelența Sa, Dna Isabel Rauscher, Ambasadoarea Austriei, alături de reprezentanți ai autorităților locale, Dl Călin Dobra, și Dl Adrian Negoiță din partea Consiliului Județean Timiș, iar din parte Primăriei Municipiului Timișoara, Dl Primar Nicolae Robu și Dl Vice-primar Dan Diaconu.

Programul artistic este oferit de cei 48 de tineri debutanți (16-24 ani) și 24 de copii minidansatori (6-12 ani) care au participat la cursurile Academiei Balului Vienez de la Timișoara, o nouă inițiativă a Fundației Hațegan lansată în acestă toamnă. Prezențe obișnuite pe scena evenimentului sunt orchestra Spirit of Vienna și Martin Breinschimd împreună cu Radio Kings Band. De asemenea, Ditte Dinesz, realizatoare la TVR Timișoara și câștigătoare a însemnate premii de televiziune, se reîntoarce ca prezentatoare pe scena balului.

Av. Ioana Hațegan, inițiatoarea acestui eveniment, a declarat „Balul Vienez de la Timișoara este un eveniment al comunității. Fundația Hațegan este inițiatoare, dar acest eveniment nu ar fi posibil fără implicarea și contribuția a peste 40 de parteneri locali și naționali. Împreună dorim să sărbătorim generozitatea și să răspândim facerea de bine în comunitate. Mulțumim pentru că în fiecare an sunt alături de noi în acest demers de a organiza acest eveniment în beneficiul celor 600 de copii în nevoie din centrele United Way România din Timișoara.”

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta