Timisoara

BC Timisoara a castigat din nou derbiul orasului la baschet

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 1 saptamana
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
534

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Etapa a doua a returului din sezonul regulat de baschet a adus față în față BC și Timba, cele două reprezentante ale Timișoarei în prima ligă de baschet. Miza era enormă, „gazdele” de la BCT având nevoie de victorie pentru a continua lupta în vederea accederii în play-off, în timp ce Timba duce lupte grele pentru evitarea retrogradării, fiecare succes fiind extrem de important.
Prima parte a întâlnirii dintre BC Timișoara și BC Timba a fost una echilibrată, însă cu BC Timișoara la conducere pe tabela de marcaj, chiar dacă „urșii” au luat prim planul în primele 3 minute ale întâlnirii. “Leii” au câștigat primul sfert al meciului cu 25-17, pentru ca la pauză să aibă avantaj de 10 puncte, 47-37, grație unei trițe spectaculoase venite de la Popescu pe ultima secundă. Partea a doua a jocului a început cu un forcing al echipei lui Dragan Petricevic, care s-a distanțat clar până la jumătatea actului al treilea la peste 20 de puncte. Sfertul al patrulea a fost cel în care BC Timișoara nu a mai forțat, iar în aceste condiții Timba l-a câștigat cu 24-17, însă a peirdut jocul la 15 puncte diferență, 90-75.
Cei mai buni marcatori și jucători din cele două echipe au fost Jovanovic 23 puncte, 7 pase decisive, Persic și Tica, câte 16 puncte și 5 recuperări, pentru BCT, Mijatovic 21 puncte, 11 recuperări, Reljic 15 puncte, 5 recuperări, pentru Timba. Acesta a fost cel de-al șaselea meci între cele două echipe în divizia de elită a baschetului românesc, toate câștigate de BC Timișoara.