Timisoara

Beneficiile produselor care conţin aloe vera

Beneficiile produselor care conţin aloe vera

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
530

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Beneficiile utilizării produselor cu extract de aloe vera includ hidratarea pielii uscate, menţinerea pielii sănătoase şi utilizarea în multe creme topice. Am auzit cu toţii de cât de minunată este planta de aloe vera în tratarea arsurilor şi că are proprietăţi extraordinare de anti-îmbătrânire, în tratarea acneei şi a altor afecţiuni ale pielii, precum eczeme sau psoriazis, tăieturi, zona zoster, etc.

Aloe Vera este o specie de Aloe originară din Africa de Nord. Este o plantă suculentă fără tulpină care creşte până la 80- 100 cm înălţime. Frunzele sunt lanceolate, groase şi cărnoase, verzi până la gri- verzui, cu o margine zimţată.

Aloe s-a dovedit că penetrează pielea de patru ori mai repede decât apa, putând pătrunde în mai multe straturi de ţesut. Este, de asemenea, foarte populară datorită capacităţii sale de a elimina celulele moarte. Reduce intensitatea pigmentării şi luminează petele întunecate de pe faţă. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, poate atenua durerea asociată cu aceste afecţiuni ale pielii prin anestezierea ţesuturilor.

Pe măsură ce îmbătrânirea continuă, calitatea colagenului este redusă şi încreţirea devine mai profundă. Poţi folosi un gel din aloe vera care să accelereze producerea de colagen. Aceasta este o veste bună pentru toţi cei care dorescsă arate bine în mod natural şi fără mari cheltuieli.

Aloe ajută de asemenea la restabilirea ph-ului pielii, care ajută la controlul acneei. Menţinerea unui echilibru al Ph-ului este benefică şi pentru alte tipuri de piele, cum ar fi pielea uscată.

Pentru a ajuta să restabileşti Ph-ul pielii, aplică un gel terapeutic din aloe vera fără a adăuga apă pe piele, de două ori pe zi. Aplică gelul de aloe după spălarea corectă a feţei şi a corpului. Aloe Vera este un astringent, care închide porii. Aplică o cremă hidratantă după gelul din aloe pentru a menţine protecţia adecvată pielii şi pentru a preveni producerea de glande uleioase.

Aloe Vera poate fi utilizată în producerea multor produse de îngrijire personală printre care:
  • Săpun cu aloe vera - se poate reduce acneea prin aplicarea de săpun care conţine aloe vera. O persoană care suferă de acnee ar trebui să folosească acest săpun de cel puţin două ori pe zi, astfel putând să păstreze pielea hidratată pentru o lungă perioadă de timp.
  • Gel aloe vera - Acesta reduce inflamaţia şi infecţia din zonele afectate cu acnee. Acest lucru nu elimină complet acneea, dar ajută la reducerea roşeţii, a inflamaţiei dacă se aplică zilnic.

https://www.biodiva.ro/