Timisoara

Vernisajul Bienalei Internationale de fotografie miniatura With & Without Timisoara 2015

Detalii

Telefon
0256592900
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
Facultatea de Arte si Design
Vizualizari
2513

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 16 iunie 2015 - Vineri 3 iulie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Facultatea de Arte și Design Timișoara vă invită la vernisajul expoziției Bienalei de fotografie miniaturală WITH & WITHOUT 2015, care va avea loc marți, 16 iunie la Galeria Mansarda din strada Oituz, numărul 4.

Cuvânt în deschidere:

Coordonatorul proiectului-Cristian Graure, Facultatea de Arte și Design Timișoara

Conf. univ. dr. Vică Tilă Adorian, Decanul Facultății de Arte și Design Timișoara

Prof. univ. dr. Dorel Găină, Univeristatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Cele peste 450 de fotografii selectate de către comisie vor fi expuse publicului în spațiul Facultății de Arte și Design din Timișoara. Evenimentul reunește proiecte fotografice în care se regăsesc preocupări clasice prin conținut, dar și proiecte conceptuale și foto-instalații, aparținând unor artiști din țară și din afara țării.

Proiectele expuse propun o incursiune care să evidențieze o caracteristică esențială a artei fotografice: relația fragilă față de cunoaștere. Cracterizată adesea ca fiind o artă fragmentată, fotografia are o greutate morală și emoțională care depinde într-o anumită măsură și de modul în care este prezentată publicului. Imaginile expuse pe formatul miniatural determină astfel un raport intim între privitor și “Spectrum”-ul fotografiei. Vehicul care a generat anumite reacții împotriva frumosului convențional, arta fotografică a servit constant la extinderea noțiunii despre ceea ce este plăcut, din punct de vedere estetic.

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 3 iulie 2015.

Vă așteptăm cu drag!