Timisoara

Bloggerii cauta Timisoara in orice colt de Romanie

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
679

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bloggerii din ţară pornesc în căutarea corespondenţelor culturale timişorene în alte colţuri ale României, sub umbrela celei mai recente campanii desfăşurate de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană. Prin inițiativa “Timişoara în orice colţ de Românie” se urmăreşte căutarea influenţelor timişorene asupra unor tradiţii, destine, culturi, principalul obiectiv al campaniei fiind fixarea Timişoarei în conştiinţa naţională în contextul candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

În perioada cuprinsă între mijlocul lunii iulie şi sfârşitul acestui an, bloggerii din România vor căuta corespondenţe culturale timişorene din oraşele lor, le vor documenta şi vor publica poveştile descoperite pe blogurile personale. “Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 are o istorie de aproape doi ani în colaborarea cu bloggerii. Prin această campanie ne dorim să întărim legăturile cu aceşti comunicatori ai mediului online din România, implicându-i activ în realizarea de documentare şi poveşti despre influenţa Timişoarei în alte zone ale ţării”, declară Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei.

Prima poveste despre Timişoara a fost scrisă de de bucureşteanul Alexandru Ciucă şi poate fi citită integral pe blogul său avându-l ca subiect pe timişoreanul Richard Oschanitzky, compozitor, dirijor, aranjor, pianist şi unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni de jazz din România. Muzicianul recunoscut la nivel mondial a urmat studii la Conservatorul din Bucureşti şi a locuit mulţi ani în capitală. De asemenea, un festival de jazz din Iaşi a purtat ani la rând numele timişoreanului Richard Oschanitzky.

În timp ce bloggerii vor căuta corespondenţele timişorene în alte colţuri ale ţării, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi-a propus să documenteze şi să scoată în evidenţă poveştile mai puţin cunoscute ale oraşului de pe Bega. Atât poveştile locale descoperite de asociaţie, cât şi paragrafe din articolele bloggerilor naţionali vor fi publicate pe site-ul oficial “Timişoara în orice colţ de Românie”: http://tminro.timisoara2021.ro. Evoluţia campaniei va mai putea fi urmărită şi pe pagina de Facebook a asociaţiei sau prin hashtag-ul #TMinRO.