Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Bonobo, platforma de evenimente care isi propune sa dezvolte Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Vizualizari
1606

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bonobo, platforma de evenimente care își propune să dezvolte Timișoara
Raluca Miclea, fondator Bonobo, ne povestește despre ideea ei

Bonobo este o platformă de evenimente cu o componentă socială, bazată pe locație. Platforma pune la dispoziția utilizatorilor un cadru în care pot găsi oameni cu interese similare în comunitatea lor, prin intermediul activităților (evenimentelor) pe care fiecare utilizator le poate genera, în funcție de interesele sale. Fiecare utilizator poate filtra printre activitățile din jurul său după mai multe criterii. Aceștia pot să se alăture la orice activitate, în urma acceptului celui care a inițiat activitatea.
Raluca Miclea, fondator Bonobo, este studentă în Timișoara și își dorește să contribuie la dezvoltarea Timișoarei prin intermediul acestui proiect. Cum anume? Am rugat-o pe Raluca să ne spună câteva cuvinte despre afacerea ei și cauza socială pe baza căreia construiește.

Raluca: „Platforma Bonobo este construită în jurul comunității. Ideea de la care a pornit acest proiect are la bază nevoia oamenilor de a comunica despre subiecte semnificative pentru ei și de a lua parte la activități pe care le consideră importante alături de alți oameni care le împărtășesc interesele. Astfel, Bonobo oferă cadrul prin care-i putem găsi pe cei care ne împărtășesc valorile, pentru a construi comunități bazate pe interacțiune reală, în care se dezbat ideile cu adevărat importante, încurajând creativitatea și inovația care propulsează societatea înainte.”

Voi aveți o cauză socială la bază. Puteți să ne spuneți câteva cuvinte despre ea ?

Raluca: „Tehnologia face parte din viața noastră de zi cu zi, dar în final, oamenii sunt cei capabili să viseze, să dezvolte idei și să producă schimbare. Noi vrem să creăm un context prin care interacțiunea între oameni să aibă loc ușor, în funcție de interesele, valorile și ideile comune. Am decis să ne folosim de tehnologie în acest sens, motiv pentru care Bonobo este o platformă mobilă. Cu toate acestea, Bonobo îndeamnă utilizatorii la interacțiune în afara mediului virtual.”

De ce ar folosi oamenii platforma voastră de evenimente și nu alta ?

Raluca: „În primul rând, Bonobo nu este doar o platformă de evenimente. Bonobo promovează interacțiunile bazate pe interesele utilizatorilor, iar existența unui sistem ingenios de recenzii conturează imaginea lor în comunitate. Mai mult, Bonobo introduce conceptul de conturi verificate care să confirme identitatea utilizatorilor, oferind încredere celorlalte persoane de pe platformă. Cu toate acestea, ceea ce diferențiază cel mai mult Bonobo de orice altă platformă de evenimente este faptul că oferă un context simplu și eficient prin care să descoperim oameni pe aceeași lungime de undă cu noi.”

Știm că participați la competiția de idei de afaceri de viitor Future Makers și în prezent sunteți în perioada de incubare. Cum ați aflat de competiția Future Makers și cum v-a ajutat până acum?

Raluca: „Am aflat de competiția Future Makers de pe grupul de an al facultății de Automatică și Calculatoare. Chiar în perioada aceea eram finaliști în programul Innovation Labs și urma să prezentăm proiectul la București, la Teatrul Național. Future Makers ne-a deschis porțile către o comunitate dinamică și pregătită pentru provocările viitorului. Este motivant să fii înconjurat de oameni proactivi, care se străduiesc să aducă valoare în societate, mai ales când vine vorba de mediul riscant de start-up. Am avut parte și de multe workshop-uri utile și access la resurse cum ar fi platforma Strategyzer, care chiar au făcut diferența când a venit vorba de a dezvolta business-ul.”

Voi sunteți acum în perioada de Community Voting din cadrul competiției Future Makers. Puteți să ne spuneti puțin despre Community Voting și de ce v-ar sustine timișorenii ?

Raluca: „Community Voting este perioada în care publicul poate susține start-up-ul favorit prin a vota video-ul de promovare pe site-ul Future Makers. Ideea de afacere cu cele mai multe voturi va câștiga 2500 euro.

Bonobo este singura echipă finalistă din Timișoara. Așadar, ne-am bucura dacă timișorenii ar fi solidari și ne-ar ajuta să fim fruntași și de această dată. În plus, noi credem că ni se potrivește foarte bine această competiție, din moment ce Bonobo este despre și pentru oameni.

Nu uitați să ne votați!”

Intrați să o votați pe Raluca pe platforma de vot a programului Future Makers: https://futuremakers.ro/proiecte_candidati/bonobo/.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro