Timisoara

Cabina de duș sau cada normală?

Cabina de duș sau cada normală?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
254

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Modernizarea spațiului băii este solicitantă fiindcă această încăpere are o utilitate excepțională și trebuie gândită strategic, dacă vrei să acoperi toate nevoile. Spatiul alocat igienei este vital, așa că una dintre cele mai importante alegeri este cea legată de cădița de duș sau de cada normală.

Cabină de duș sau cadă normală? Ce alegem?

Și cada dar și cabina de duș au propriile avantaje, în ceea ce privește modernizarea. Alegerea produsului se face după câteva criterii importante, care, de fapt, dau și direcția modernizării băii, astfel încât aceasta să fie estetică și funcțională.

Spațiul disponibil

Înainte de a alege între cădița de duș și vana normală trebuie să verificăm spațiul de din baie. De multe ori, se poate întâmpla ca, din limitări constructive, proiectele să nu iasă așa cum ne-am dorit. De aceea, ca sa nu achiziționăm produse inutilizabile, totul trebuie măsurat cu atenție. În aceeași situație, a limitărilor structurale, mai intră și elementele de accesorizare-precum plintele sau placările ceramice-care pot „fura” din suprafața alocată proiectului de modernizare. Măsurarea corectă, atât a suprafeței cât și a produselor, ne poate scuti de neplăceri și ne poate ajuta să ne modernizăm băile după bunul plac.

Utilitate

Unele persoane sunt adeptele unui stil de viață mai rapid și din acest motiv nu au nevoie de o cadă mare, în care să se răsfețe zi de zi. Din contră, pentru acestea, cădița e mai eficientă, deoarece dușul este rapid, spațiul, mic, deci, mai facil de curățat, iar camera de baie nu este încărcată cu mobilier. Firește însă, deși o cadă normală este mai voluminoasă, oferă satisfacția relaxării, dincolo de eficiența sa. Cada poate fi folosită de mai multe persoane, simultan, în special de copii, și este preferată, în general, de către familii.

Confort și mentenanță

Unele persoane prețuiesc foarte mult timpul alocat curățeniei băii și nu doresc să sacrifice în acest sens din timpul personal. Din acest punct de vedere, o cădiță de duș reprezintă cea mai bună alegere, pentru că nu ocupă mult spațiu, se întreține ușor și, în plus, crează un spațiu modern în cadrul băii. Avantajele oferite de către o cădiță de duș pot fi sporite prin utilizarea rigolelor de scurgere, astfel încât nu va mai fi nevoie de operațiuni dificile de curățare temeinică.

Considerente estetice

Uneori, în ciuda dorințelor noastre, estetica ne impune reguli pe care trebuie să le avem în vedere. Astfel, băile mici vor părea mai spațioase dacă instalăm o cădiță de duș, în loc de o cadă normală, iar o baie mare va permite instalarea fără probleme a căzii, ba chiar împreună cu cădița de duș. În ciuda limitărilor, chiar și băile mici pot arăta modern și primitor, dacă alegem acele cădițe de duș care să pună în valoare spațiul, oferind, în același timp, și utilitate. Piața produselor de acest tip se axează foarte mult pe noțiunea de confort, drept pentru care nu va fi greu să găsim un produs care să satisfacă chiar și cele mai ample exigențe.

Indiferent de alegerea făcută, baia trebuie să fie mobilată și utilată cu aceeași grijă ca și restul camerelor. Băile ne asigură o parte din confortul zilnic, iar confortul uneori depinde doar de alegerile noastre.

Sursa foto: piatraonline.ro/travertin-yellow-cross-cut-polisat-61-x-30-5-x-1-2-cm