Timisoara

Calatoria in trecut este posibila de acum la Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
684

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In 7 aprilie 2019, timisorenii au avut parte de primul spectacol militar care s-a desfăsurat dupa urmatorul desfasurator: un ofiter insotit de trupă a ajuns în Piața Unirii unde a instalat santinelele în posturile de pază și a pregătit tunul, apoi s-a întors in marș la sediul regimentului.

Garda în efectiv complet a revenit in sunet de tobe in Piața Unirii, intrand pe Marsul lui Eugeniu de Savoya. Au urmat mânuirile de arme asa cum se practicau in urma cu 300 de ani în armata prințului Eugeniu de Savoya. Pe catargul instalat in piata s-a ridicat drapelul tricolor în acordurile Imnului Național al României, in poziția armelor pentru “ONOR”.

Spectacolul a continuat cu schimbul militarilor din garda, apoi la comandă s-a executat o salvă de tun simbolică. Militarii gărzii s-au deplasat la Bastionul Theresia și apoi au revenit in Piața Unirii pentru retragerea tunului și preluarea santinelelor. Ceremonia s-a incheiat cand soldatii s-au retras în cazarma din Piața Libertății.

Primul spectacol a fost de un mare interes, printre spectatori aflandu-se atât adulți, cât si copii, iar la sfârșitul schimbării de garda intreg publicul si-a dorit sa imortalizeze prezenta alaturi de membrii Regimentului.

Am fost informați că Regimentul de Gardă al Timișoarei va susține reprezentatii în fiecare duminică între orele 18:00 si 19:00, iar traseul principal va fi între Piața Libertății, Piața Unirii și Bastionul Theresia.

Articol de Mariana Andron