Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Camerele de supraveghere, obligatorii pentru firme în România

Camerele de supraveghere, obligatorii pentru firme în România

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
888

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din cauza numărului crescut de infracțiuni înregistrat de-a lungul timpului, sistemele de securitate și camerele de supraveghere au devenit o necesitate pentru cele mai multe dintre companiile din România. În plus, există o legislație în vigoare care reglementează aceste preocupări. Legea 333/2003 prevede că orice tip de societate, indiferent de natura capitalului său social, care deține bunuri, are obligația de a le proteja.

Însă monitorizarea video la locul de muncă este permisă cu condiția ca aceasta să nu încalce regulamentul GDPR și numai dacă îndeplinește un scop legitim. Siguranța în sine nu este motiv suficient, iar o companie trebuie să demonstreze că activitatea sa nu se poate desfășura în condiții optime în lipsa unui sistem de supraveghere video. Camerele de supraveghere pot fi utilizate dintr-o varietate de motive, inclusiv pentru protejarea proprietății și strângerea de probe în scopuri legale, însă toate acestea lucruri trebuie înregistrate, iar informațiile trebuie furnizate, de asemenea, persoanelor vizate.

Mai mult, în România instalarea și întreținerea camerelor de supraveghere la sediul unei companii trebuie efectuată de către o firmă autorizată de Inspectoratul General al Poliției Române, nerespectarea acestui amendament fiind considerată o infracțiune.

Camerele de supraveghere pot ajuta la descurajarea criminalității

Unul dintre avantajele instalării unui sistem de camere supraveghere video este acela de a descuraja comiterea de infracțiuni. Potențialii infractori vor vedea că ați luat măsuri suplimentare pentru a vă proteja afacerea și pot fi descurajați de la a vandaliza sau a fura, știind că aveți capacitatea de a-i prinde în flagrant.

O măsură suplimentară de siguranță este aceea de a plasa o cameră supraveghere folosită pentru a monitoriza non-stop o anumită zonă, precum cele instalate la intrarea în magazine. O astfel de cameră aflată la vedere este foarte eficientă în prevenirea potențialelor infracțiuni.

Camerele de supraveghere de la interior ar trebui să acopere cel puțin intrările și zonele caselor de marcat dintr-un magazin. Un sistem mai complex ar trebui să acopere inclusiv culoarele unui centru comercial sau fiecare masă dintr-un restaurant, dar și partea din spate a clădirilor, în care se află de obicei zonele de aprovizionare.

Camerele de supraveghere pot fi folosite pentru a proteja activele și personalul companiei

Pe lângă descurajarea criminalității, camerele de supraveghere pot fi folosite pentru a proteja activele și personalul unei companii. Camerele de supraveghere pot fi, de asemenea, folosite pentru a superviza activitatea angajaților pentru a vă asigura aceștia că își îndeplinesc sarcinile corect și în siguranță. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea productivității și a siguranței la locul de muncă.

Însă angajatorii trebuie să poată demonstra că au o nevoie legitimă pentru a deține camere de supraveghere și că aceasta este cea mai bună metodă pentru ca afacerea lor să poată funcționa. Înainte de a instala camerele, angajatorul trebuie să poarte discuții cu angajații săi și să-i informeze din timp despre prezența acestora, iar dacă există un sindicat, și acesta trebuie consultat.

Există o varietate de tipuri diferite de camere de supraveghere disponibile

Există două categorii principale de camere pentru a asigura securitatea unei clădiri: camere de interior și camere de exterior. În aceste categorii sunt incluse câteva subcategorii de camere de supraveghere, printre care camere video cu cablu și camere wireless, camere alimentate cu baterie sau cu curent alternativ.

Camerele supraveghere exterior sunt concepute pentru a putea fi instalate înafara sediului unei societăți, pentru a oferi imagini ale zonei din jurul clădirii. Aceste camere sunt, de obicei, rezistente la intemperii și la temperaturi extreme. De asemenea, au o arie de acoperire destul de largă pentru a putea capta cât mai multe imagini. Camerele supraveghere exterior sunt o opțiune excelentă pentru companiile cu sedii amplasate în zone cu trafic intens sau care dețin spații exterioare de mari dimensiuni.

Camerele de supraveghere wireless pot fi montate atât în interiorul, cât și în exteriorul unei clădiri. Aceste camere sunt ideale pentru societățile care dețin clădiri cu instalații electrice deficitare, căci nu necesită instalarea de noi cabluri ce ar putea supraîncărca sistemul.

În timp ce sistemele wireless de camere video oferă o flexibilitate mai mare, aceasta vine, de regulă, în detrimentul calității sau funcționalității imaginii. Un sistem analog de camere de supraveghere necesită o intervenție profesională în ceea ce privește montajul și punerea în funcțiune, dar este recomandat pentru companiile care au nevoie de un număr considerabil de camere și capacități sporite de securitate.

Cele mai bune camere de supraveghere sunt cele care răspund tuturor nevoilor afacerii dvs.

DABSTORE este unul dintre cei mai mari furnizori de camere de supraveghere video din România, cu o gamă largă de soluții de supraveghere analogică și IP menite să răspundă nevoilor tuturor tipurilor de afaceri, HIKVISION fiind una dintre mărcile predominante ale acestei game.

HIKVISION produce o gamă completă de DVR analogic și DVR IP, care vor îndeplini cu siguranță nevoile unui sistem complex de securitate. Folosind o interfață comună pentru fiecare tip și versiune de DVR, HIKVISION oferă o experiență extraordinară de utilizare, reduce costurile cu instruirea angajaților și minimizează nevoia de asistență.

HIKVISION oferă software iVMS pentru majoritatea sistemelor de supraveghere video rezidențiale și comerciale și aplicații mobile pentru a vizualiza și controla DVR, compatibile cu toate sistemele de operare și dispozitive mobile populare, oferind mai multe tehnologii avansate, cum ar fi tehnologia de codificare și decodare audio și video, tehnologia sistemului încorporat, tehnologia de stocare, tehnologia de rețea și tehnologia inteligentă.

Sistemele de camere de supraveghere pot fi personalizate pentru a satisface nevoile specifice fiecărei companii

Camerele de supraveghere pentru companii sunt o investiție importantă. Ca parte a oricărei strategii bune de securitate, sistemele de camere de supraveghere oferă administratorilor de clădiri și proprietarilor de afaceri o imagine mai clară asupra a ceea ce se întâmplă în spațiul lor. Însă, a alege camerele de supraveghere potrivite și a ști ce caracteristici să căutați este un prim pas esențial ce trebuie făcut înainte de a achiziționa un astfel de sistem.

Un factor decisiv în alegerea celor mai bune camere de supraveghere este, în primul rând, motivul pentru care aveți nevoie de ele. Modul în care veți folosi camerele video și locul în care acestea vor fi instalate influențează foarte mult stabilirea tipului de camere de supraveghere pe care urmează să le cumpărați.

Există multe opțiuni pe piață pentru camerele de supraveghere video pentru companii, în funcție de tipul de spațiu și nivelul de securitate necesar. Înainte de a cumpăra astfel de echipamente, este necesar să cântăriți foarte bine avantajele și dezavantajele semnificative ale acestora, pentru a determina care este cel mai potrivit pentru afacerea dvs.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro