Timisoara

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul 2017

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sanatate
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Vizualizari
479

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 14 noiembrie 2017 - Sambata 18 noiembrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul 2017

Asociatia Romana de Educatie in Diabet, Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, va invita astazi,14 noiembrie, ora 18.00,la startul iluminarii in culoarea albastra a cladirii Operei Nationale Romane din Timisoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului 2017.

La nivel international, culoarea albastra este atribuita luptei impotriva diabetului, iar in fiecare an, una din cladirile reprezentative din diferite orase se ilumineaza in aceasta culoare. Prin aceasta actiune, se doreste cresterea constientizarii problematicii diabetului zaharat.

Iluminarea in culoarea albastra a cladirii Operei Nationale Romane din Timisoara face parte din Campania Controleaza-ti Diabetul, care se desfasoara in perioada 14-18 noiembrie la Timisoara. Coordonatorul stiintific al campaniei este prof. dr. Romulus Timar, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu" Timisoara si decan al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes" Timisoara.
La momentul iluminarii vor participa membrii din echipa Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu" Timisoara.
Calendar evenimente 14 noiembrie 2017– Iluminarea in albastru a cladirii Operei din Timisoara 16 noiembrie 2017 – Testari gratuite de glicemie si hemoglobina glicata + Screening de neuropatie diabetica si picior diabetic
Loc desfasurare: Piata Victoriei (in fata Operei)
Interval: 09:00-16:00
16 noiembrie 2017 – Conferinta de presa
Loc desfasurare: Sala de sedinte a Prefecturii Judetului Timis (Bvd. Revolutiei din 1989 nr. 17 A)
Ora: 10:00
17 noiembrie 2017 – Testari gratuite de glicemie si hemoglobina glicata + Screening de neuropatie diabetica si picior diabetic
Loc desfasurare: Piata Victoriei (in fata Operei)
Interval: 09:00-16:00
17 noiembrie 2017 - Comunicarea in diabet (Discutam despre importanta comunicarii in diabet)
Loc desfasurare: Sala Aula Magna - Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara
Ora: 13.00
Invitat: Conf. Dr. Cornelia Bala – Presedinte Asociatia Romana de Educatie in Diabet
18 noiembrie 2017 - Simpozion stiintific „Diabet, Sindrom Metabolic si alte Boli legate de nutritie”
Loc desfasurare: Hotel Continental
Interval: 08:45-18:00

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, ajunsa la cea de-a X-a ediþie,isi propune informarea si educarea publiculuilarg cu privire la importanþaprevenþiei diabetului, precum si asupracontrolului eficient aldiabetului si imbunatatirea stilului de viata pentru persoanele afectate de aceasta boala.
De asemenea, campania vizeazaimplicarea specialistilor, autoritaþilor si mass-mediain propagareamesajului de alarma cu privire la incidenþa si prevalenta crescuta a cazurilor de diabet in Romania.


Mai multe detalii despre Campania Controleaza-ti Diabetul: www.controleaza-diabetul.ro