Timisoara

Campioni mondiali la karate

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
3577

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Karateka timisoreni au obtinut performante deosebite la Campionatele Mondiale de Karate JSKA (Japan Shotokan Karate Association), desfasurate saptamana trecuta la Portimao (Portugalia). Delegatia condusa de sensei Dan Deac (8 DAN) s-a ales de pe urma participarii la aceasta competitie cu cinci medalii de aur si opt de bronz.
Alexandra Gabor (legitimata la clubul Do Zanshin Timisoara) a castigat titlul mondial la kata individual feminin kyu 12-13 ani, in vreme ce Ionut Jurjescu (Stil Timisoara) s-a impus in proba de kumite individual masculin 15-17 ani. Totodata, Cristian Macovei, Sebastian Vigh si Alexandru Furtos (cu totii legitimati la Do Zanshin) si-au adjudecat medaliile de aur in competitia de kata pe echipe rezervata varstei de 12-13 ani.
Sebastian Vigh si-a mai asigurat o medalie, de bronz, pentru evolutia din proba de kata individual masculin kyu 12-13 ani, aceeasi performanta fiind obtinuta si de Maria Pascu (Fudoshin Timisoara), la kata individual feminin Kyu 15-17 ani. In plus, Alexandra Gabor (Zanshin), Alexandru Furtos si Cristian Macovei au ocupat locul 3 pe echipe la kumite mixt 11–12 ani, iar Ionut Jurjescu, Maria Pascu si Tiberiu Acea (Zanshin) s-au clasat pe treapta a treia a podiumului la kumite mixt 15-17 ani.
Din delegatia Romaniei au mai facut parte vice-presedintele FRKAMA, Doru Cica (6 DAN), presedintele Departamentului de Karate FRKAMA, Florin Boca (6 DAN), secretarul federal, Stefan Lacatus (4 DAN) si antrenorul Catalin Costinas (4 DAN), care, alaturi de presedintele Federatiei Romane de Karate si Arte Martiale Asociate, Dan Deac, au participat la un stagiu tehnic cu maestrul Keigo Abe (9 DAN), dar si la un stagiu de arbitraj, organizat inaintea competitiei.
La Campionatele Mondiale de la Portimao au fost prezenti 500 de sportivi din 25 de tari reprezentand patru continente.