Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Când vom vedea o echipă timișoreană în Superliga?

Când vom vedea o echipă timișoreană în Superliga?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1419

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Atmosferă ca pe stadionul de la Timișoara, în anii în care Politehnica (sau Poli, cum le place fanilor să-i cânte numele) se prezenta la rangul superior al fotbalului românesc, o regăsim din ce în ce mai rar în peisajul fotbalistic autohton. Așa că dorul față de o echipă timișoreană în Superliga este absolut firesc, măcar din perspectiva orașului și a locuitorilor săi. La care putem să mai punem la socoteală istoricul bogat în performanțe fotbalistice de la începuturile sportului de pe dreptunghiul verde până în zilele noastre. Așa că apare absolut legitim întrebarea

Când vom vedea o echipă timișoreană în Superliga?
La care răspunsul este greu de găsit punctual, iar dacă ar fi să consultăm oferta de pariuri sportive – un barometru greu de contrazis în zilele noastre – vedem că echipele din Timișoara din al doilea eșalon nu sunt luate în calculele pentru promovare în acest sezon.

Timișoara s-a tot reinventat


Pe lângă vremurile de mult apuse, în care Timișoara reprezenta poate cel mai important pol de putere în fotbalul românesc, au fost mai multe tentative ale mai multor forme de Poli. De la AEK, la hibridul Poli / FC Timișoara, până la echipa înființată de suporteri și înscrisă în al cincilea eșalon. Pe lângă Poli, în peisajul fotbalului românesc a fost reinventată și Ripensia, un alt nume cu greutate, care a importat modelul socios. Au fost sezoane de liga a doua în care au existat trei echipe din Timișoara: ASU Poli (echipa suporterilor), Ripensia (model socios), Poli (echipa Primăriei). Ultima a căzut până să se scufunde definitiv, iar celelalte două se luptă pentru evitarea retrogradării în actualul sezon de Liga 2.

Din această idee putem extrage două caracteristici diametral opuse. Una, cea negativă, că prezența a trei echipe și niciuna în prima ligă au putut arăta că pe undeva comunitatea a avut de pierdut prin lipsa coagulării resurselor într-o singură direcție. Unde putem adăuga și CSC Dumbrăvița (de asemenea actualmente în Liga 2), care reprezintă o comunitate din județul Timiș, foarte aproape de Timișoara, unde alte resurse ar fi putut contribui la un proiect comun de succes. Astfel, s-ar fi putut ușura drumul de parcurs către Superligă.

Cea de-a doua caracteristică, cea pozitivă, este reprezentată de capacitatea Timișoarei de a se reinventa fotbalistic. De la acele artificii expirate cu proiectul Poli AEK de la începutul anilor 2000, până la echipele rămase în zilele noastre în Liga 2 (ASU Poli și Ripensia), se poate admira această capacitate a Timișoarei fotbalistice de a fi tenace în a rămâne cât mai aproape de vârf.

Pornind de la caracteristica pozitivă, puterea Timișoarei fotbalistice de a se reinventa, nu putem decât să ajungem la concluzia că este doar o chestiune de timp până când alb-violetul Politehnicii, renumele Ripensia sau un alt proiect fotbalistic al orașului de pe Bega, va reuși să scoată iar la liman o prezență în Superliga de fotbal a României. De altfel, competiția are nevoie de spiritul Timișoarei pentru a condimenta și mai mult spectacolul oferit pe teren și în tribune, dar și pentru a avea implicată o comunitate mai mare de oameni - care momentan lipsește de pe harta orașelor cu echipe angrenate în sistemul competițional din prima ligă.