Timisoara

Cânt cu drag la tot Banatul

Cânt cu drag la tot Banatul

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
355

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada mai – iunie 2020 Concursul online de interpretare instrumentală ”Cânt cu drag la tot Banatul.”

Competiția se adresează artiștilor – instrumentiști din domeniul folclorului muzical. Domeniul cultural este unul dintre cele mai afectate de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19. În acest context, intenția concursului este de a promova tinerii artiști care își dedică talentul și pasiunea promovării folclorul muzical din zona Banatului. Concursul se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: 9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani. Repertoriul ales trebuie să reprezinte zona de proveniență, iar interpretarea să fie, de preferință, într-un costum popular.

Secțiunile competiționale sunt: Instrumente de suflat (saxofon, saxofon sopran, taragot, trompetă, clarinet, nai, fluier); Acordeon, armonică sârbească; Vioară. Participanții vor completa fișa de înscriere și vor trimite un video de maximum 3 minute cu interpretarea unei doine și /sau a unui joc până în 1 iunie 2020 la adresa de email: ccajt@ccajt.ro. Fișa de înscriere și regulamentul sunt disponibile pe site-ul ccajt.ro.

Vor fi acordate 3 premii (I, II, III) pentru cele trei categorii de vârstă (9-14 ani, 15 – 19 ani și 20 – 25 ani).
Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.
Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara.

Toți participanții vor primi o diplomă de participare. Performanța concurenților va fi apreciată de către un juriu profesionist, alcătuit din artiști – interpreți, pedagogi valoroși, personalități ale vieții culturale tradiționale. Evaluarea se va efectua după următoarele criterii: interpretare artistică, tehnicitate, autenticitatea subzonei folclorice reprezentate, aportul personal al interpreților.

Detalii suplimentare: ccajt.ro, telefon: 0256435158, Fax: 0256435566
Succes tuturor concurenților!