Timisoara

Caracteristici importante pentru alegerea ortezei de mână

Caracteristici importante pentru alegerea ortezei de mână

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
558

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

La modul general, ortezele sunt nişte dispozitive care se utilizează extern pe o singură parte sau pe mai multe părţi ale corpului, rolul pe care îl au fiind de susţinere şi imobilizare. Pe piaţa de profil există orteze care, aplicate pe un anumit segment al corpului, împiedică doar anumite mişcări, fără să imobilizeze total. Tipurile de orteze de mână comercializate în prezent sunt confecţionate din materiale textile, plastic, metal etc, astfel încât să fie cât mai confortabil de purtat. Caracteristicile unei orteze corect aleasă, includ: dimensiunea adecvată (pentru alegerea optimă se fac măsurători), confortul pe care îl asigură cât timp este purtată şi materialul de calitate superioară.

Medicul specialist este cel care trebuie să facă recomandări pentru purtarea ortezei, luând în calcul caracteristicile acesteia, durata de timp pe care să se poarte, eventual un program de kinetoterapie şi recuperare. Respectarea recomandărilor medicale va avea ca efect atingerea obiectivelor propuse. De regulă, următoarele condiţii medicale necesită ca pacientul să poarte orteza: chist sinovial, epicondilita laterală, ginecomastie, maladia De Quervain, otoplastie, ruptura de muşchi biceps brahial, ruptura de ligament colateral ulnar de police, ruptura de muşchi pectoral mare, sindromul de tunel carpian.

Tipuri de orteza de mână

În practică medicală se utilizează frecvent următoarele tipuri de orteze recomandate de medici specialişti:

  • Orteza pentru încheietura mâinii – acest tip de orteză este destinat, în special, celor care se confruntă cu sindromul de tunel carpian sau chist sinovial, deoarece are rolul de a imobiliza mâna sau articulaţiile radiocarpiene. În plus, aceasta este utilă în orice tip de intervenţie chirurgicală a încheieturii mâinii, însă numai la recomandările medicului curant
  • Orteza pentru police – policele este, de fapt, degetul mare de la mână, care poate avea nevoie să fie imobilizat în urma unor afecțiuni precum maladia de Quwevain sau chiar după intervenţia de reconstrucţie a ligamentului colateral ulnar al policelui
  • Orteza fixare antebraţ – deoarece oferă imobilizarea atât a antebraţului, cât şi a membrului superior complet, această orteză este recomandată după intervenţiile chirurgicale de la nivelul umărului, braţului şi antebraţului, sau în cazul intervenţiei care are rolul de a reconstrui o ruptură de mușchi biceps brahial.
  • Orteza pentru umăr şi cot – în cazul în care este nevoie de o fixare completă a membrului superior faţă de restul corpului, cum ar fi în cazul intervenţiilor pentru reconstrucţia rupturilor de muşchi pectoral mare.
  • Orteză cot – antebraţ – aceasta este folosită adesea pentru afecţiuni precum tendinita cotului, epicondilita laterală sau după intervenții chirurgicale, fiind tipul de orteză care are rolul de a imobiliza, temporar, cotul. Cel mai popular astfel de model de orteza este cea fixă - mobilă, care permite un anumit grad de flexie/ extensie controlată, fiind asemănătoare cu o atelă cu dinamică.

Este important de menţionat, însă, că alegerea unui astfel de dispozitiv medical se face numai la recomandarea medicului, tot el fiind cel care stabileşte modul şi durata purtării acesteia. În oferta magazinului online Med-Tehnica.ro a fost inclusă o varietate de orteze de calitate superioară. Prin urmare, clienţii magazinului se pot bucura de produse performante la preţuri accesibile. Sănătatea nu are preţ, iar alegerea unor produse de calitate care să o susţină este foarte importantă!

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro