Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Caravana filmelor pentru liceeni

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
1235

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deschidem catalogul filmelor bune la Timișoara

Caravana “Filme pentru liceeni” pornește prin țară și face popas în Timișoara în perioada 16-19 noiembrie, cu două filme în premieră. Evenimentele vor avea loc la AMBASADA (Strada Anton Seiller, nr. 2), unde profesorii de liceu vor urmări împreună cu elevii lor două dintre filmele selectate în cadrul proiectului internațional ”Filme pentru liceeni”. Fiecare proiecție va fi urmată de dezbateri pe marginea tematicii din film.

Discuțiile din sală vor continua și la sala de clasă, pe baza unui Ghid Educativ cu planuri de lecție aplicate pentru profesori și elevi. Astfel, profesorii vor recurge la o metodă alternativă și interactivă de predare a unor subiecte relevante pentru societatea autohtonă. De asemenea, prin intermediul acestor activități, tinerii vor explora ABC-ul lumii cinematografice.

Filmul ”Keep Rollin'” prezintă o lecție de viață emoționantă, despre cum trebuie să mergi mai departe atunci când viața îți pune piedici. După un grav accident la snowboard, Valentin (Joel Basman) ajunge într-un scaun cu rotile, iar mama lui îl înscrie la un atelier de teatru experimental. Înconjurat de persoane cu dizabilități, tânărul se răzbună pe ele pentru propria-i suferință și nu vrea sub nicio formă să fie asociat cu acestea. Treptat, situația se schimbă. Descoperă ce este prietenia adevărată și se îndrăgostește de Mira (Anna Unterberger). Când descoperă că iubitul ei lucrează într-o benzinărie, Valentin și noii lui prieteni se hotărăsc să dea o spargere la locul de muncă al acestuia. Planul se transformă într-o adevărată aventură când orice deplasare este o provocare pentru cei trei băieți.

Al doilea film propus, ”Keeper”, spune povestea lui Melanie, o adolescentă de doar 15 ani (Galatéa Bellugi) rămâne însărcinată și se hotărăște să păstreze copilul. Iubitul ei, Max (Kacey Mottet Klein), elev la aceeași școală și dornic de a urma o carieră în fotbal, îi este alături de-a lungul sarcinii. Consecințele și evoluția situației vor construi un deznodământ mai mult sau mai puțin așteptat. Keeper este un film despre frumusețea și complexitatea adolescenței, regizorul urmărind să arate fragilitatea, seninătatea, și mai ales dragostea tinerilor protagoniști. Modalitatea de lucru cu actorii nu a fost una clasică, ei nu au primit un scenariu după care să lucreze, ci au lucrat direct împreună cu regizorul, pentru ca emoțiile să fie cât mai autentice. Regizorul, Guillaume Senez, declară: "Nu încerc să construiesc persojanele într-un rol, intenția e să descopăr personajele în afara rolului, să dezvălui o poveste născută din viața reală, într-o manieră onestă, veridică, care e foarte rar ilustrată în filme".

Liceele care vor participa sunt Liceul Teoretic ”Vlad Țepeș”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida", Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic Jean-Louis Calderon, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Colegiul Tehnologic ” Regele Ferdinand I”, Liceul Teoretic Special Iris.
Caravana filmelor bune va reveni în Timișoara și în 2016!

Sub sloganul „Filmele bune se cunosc din școală”, scopul proiectului „Filme pentru liceeni” este de a crește gradul de cultură cinematografică și de a promova educația prin film în școlile din România. Asociația Culturală Macondo împreună cu partenerul său elvețian, Asociația Lanterna Magică, vor pune la dispoziția participanților un plan de lecții pentru predarea de noțiuni cinematografice și sociale la sala de clasă, după vizionarea filmului.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro