Timisoara

Care este floarea ta protectoare dacă ești născută într-o lună de primăvară?

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 6 luni si 1 saptamana
Vizualizari
128

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Primăvara este anotimpul florilor, însă doar una este protectoarea ta. Fiecare floare are o semnificație aparte, o istorie autentică și poate exprima o mulțime de lucruri despre personalitatea ta. Floriografia, știința care se ocupă cu limbajul florilor ne arată care este floarea ta protectoare dacă ești născută într-o lună de primăvară.

Martie – luna Narcisei galbene

Tradiția narcisei galbene are legătură tot cu un mit grecesc, conform căruia Proserpina a fost răpită de Poseidon în timp de aduna crini. În momentul în care Proserpina a fost răpită, crinii au picat pe pământ și s-au transformat în flori cu capul plecat în semn de suferință pentru sărmana Proserpina. Mai târziu, florile au fost denumite narcise galbene. Chiar dacă sunt flori ce au apărut într-un moment trist, prin delicatețea, frumusețea, parfumul puternic și aroma delicată reușesc să aducă un iz romantic și o stare de bine. Principalele caracteristici ale persoanelor născute în luna martie sunt generozitatea, calmul, talentul și intuiția, așa că un buchet frumos ambalat de narcise galbene cu siguranță le va fi pe plac.

Aprilie - luna Margaretelor

Încă există persoane care poartă numele acestor minunate flori, ce inspiră puritate și inocență. În antichitate, margaretele erau dăruite între prieteni și aveau simbolul secretului și al confidențialității. Tot atunci, margaretele erau florile dedicate lui Artemis, zeița protectoare a femeilor. Persoanele născute în luna aprilie sunt vesele, aventuroase și optimiste. Acestea adoră florile, așa că dacă vrei să le surprinzi, comandă pentru ele aranjamente florale care să conțină și margarete.

Mai - luna Lăcrămioarelor

În antichitate, lăcrămioarele erau folosite cu precădere în scopuri medicinale. Se pare că aceste flori mici și albe erau un adevărat miracol pentru cei care încercau să își îmbunătățească memoria. O legendă veche spune că erau odată doi copii de rege, un băiat și-o fată, care trăiau într-un castel înconjurat de grădini pline de flori. Ei primiseră la naștere minunate daruri: frumusețe, înțelepciune șicumințenie. Când au împlinit zece ani, fata s-a îmbolnăvit de o boală nemiloasă și a murit. De supărare, băiatul regelui s-a pus pe plâns și nu s-a mai putut opri iar lacrimile sale s-au transformat în niște flori albe, mici, care s-au așternut peste grădinile în care se jucaseră cei doi copii. Florile au căpătat numele de lăcrămioare.

Persoanele născute în luna mai sunt romantice, amabile și blânde. Pentru ele, un buchet făcut integral din lăcrămioare este unul dintre cadourile cele mai potrivite.

Chiar dacă primăvara ai o mulțime de sortimente de flori din care le poți alege pe cele mai frumoase, încearcă să integrezi în buchete și una dintre florile protectoare menționate mai sus. Cu siguranță cadoul pe care-l vei face va fi apreciat și va aduce bucurie persoanei care o să-l primească.

Autor

  • Digital Metrics
  • 0Partener de afaceri

  • Viziunea Digital Metrics: Indrazneala, creativitatea, promptitudinea si atentia pentru detalii definesc agentia Digital Metrics in tot ceea ce face. Toate campaniile noastre au in centrul lor clientul si sunt orientate catre rezultate masurabile. Beneficiem de cele mai actuale tool-uri de marketing online, avem statistici de la mai mult de 100 de campanii de SEO desfasurate.
  • Timisoara
  • 0743204060