Timisoara

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

CBS Medcom Hospital Timisoara reprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei ...

https://medcom.ro

Care este nevoia ta? Foame sau odihnă…

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
1904

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Care este nevoia ta? Foame sau odihnă…

În studiile sale asupra inteligenței emoționale celebrul Daniel Goleman afirmă superioritatea acestei inteligențe în procesul de împlinire și succes personal. Într-un studiu realizat la Harvard în anii 40, aproape o sută de studenți au fost urmăriți de psihologi în parcursul vieții lor. Performanțele intelectuale de la 20 de ani nu au fost cel mai bun indicator asupra performanțelor profesionale ulterioare. ”Cei ma buni dintre studenți, cu notele cele mai mari, nu au avut parte și de o viață de familie fericită, nici de mai mulți prieteni.” Un alt studiu ce viza copiii dintr-o suburbie săracă a Bostonului a demonstrat că nu IQ-ul este indicatorul reușitei în viață, cât ar fi parcursul unei copilării dificile, puterea de a controla emoțiile, de a gestiona frustrările, precum și felul în care relaționezi cu ceilalți.

În orice domeniu ne desfășurăm activitatea, stabilirea bunelor relații cu ceilalți este esențială. Indiferent ce facem, avem nevoie să interacționăm cu cei de lângă noi, acest fapt este inevitabil. Disponibilitatea noastră pentru acest tip de raporturi determină succesul și echilibrul personal pe termen lung. Iar felul în care se realizează aceste relații este determinat de inteligența emoțională. Diferențierea emoțiilor este de multe ori un act dificil, iar lipsa răbdării și reacția nefiltrată cognitiv poate duce la multe neajunsuri. Un adult lipsit de inteligență emoțională se va simți de multe ori depășit de situații și va fi nevoit să facă ceva. Lăsat dus de impulsul emoțional, fără raționarea emoțiilor, ajunge să se folosească de „lucruri slabe”… Va face apel la ceva ce nu-l ajută a stabili nici pe viitor o coerență între ce gândește și ce simte. Iar, fără de această coerență greu va putea să-și găsească ehilibrul și progresul în viață.

Mare parte dintre specialiștii nutriționiști sunt de acord că o gestionare nepotrivită a emoțiilor este una dintre cauzele principale ale obezității. Trăim într-o societate în care ritmul de viață crează starea de stres permanent, iar alimentele sunt utilizate tot mai frecvent pentru a face față stresului. De parcă mâncarea, în astfel de situații, ar putea fi un remediu folositor! Din păcate, este chiar pe dos, intrându-se într-un cerc vicios. Cei care au învățat cum să-și controleze stresul, nici cu greutatea nu vor avea probleme, întru-cât au învățat și să-și asculte corpul, cunoscând emoțiile și raționând răspunsuri într-un mod inteligent, bine adaptat provocărilor.

Incapacitatea de a face diferența dintre o stare emoțională sau alta este realiatea remarcată a zilelor noastre. Să luăm un exemplu banal, în care ne regăsim cu toții, cu siguranță. Stresat de muncă, după câteva zile în care ai avut de finalizat ceva pentru care ai muncit mai multe ore decât este normal, compensarea la care ai apelat, fără nici o urmă de vinovăție a fost mâncarea în exces, poate chiar și de proastă calitate. Ai alergat repede să-ți satisfaci pofta gustului, alegând calorii goale și nefericite. În nici una dintre situațiile stresante și obosite din viețiile noastre corpul nu transmite acest mesaj: ”să ne îmbuibăm cu mâncare!” În nici un caz! Corpul strigă la tine ca având o nevoie, cu siguranță:

Ai nevoie să te oprești din tot ce faci, să te odihnești, să dormi!”
Iar tu, ce faci?
Decodezi doar începutul de mesaj:
Am nevoie…”
Și, ce faci?
În continuarea mesajului adaugi, de cele mai multe ori: să mănânc ceva… ceva dulce, un fast-food din apropiere, cafea sau alte ispite înșelătoare.

Ai putea să te întrebi ce ai de făcut în astfel de situații, cum să procedezi? Apelând la inteligența emoțională, primul pas estesă-ți identifici cu precizie starea reală, ce simți cu adevărat. Răspunsul va fi: oboseală, nu foame! Ori de câte ori suprasolicităm organismul, peste zi va apărea starea de oboseală și, în același timp, rupând ritmul cu pauze scurte în timpul activității desfășurată, aceste stări dispar. Știi foarte bine citind acum aici, că este adevărat… Dacă apelăm la dulciuri sau mâncăm necontrolat, mai adăugăm și sentimentul de vină ce apare de cele mai multe ori, pe lângă cel de oboseală.

Atunci când te cunoști și cauți mereu să înțelegi corect mesajele corpului, cu siguranță vei știi ce emoții apar și cum pot fi ele controlate.

În starea de stres sau oboseală, amintește-ți să iei o pauză, să schimbi ritmul și astfel ești mereu într-un real progres: fizic, emoțional și de adaptare optimă la toate provocările vieții.

Autor

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/