Timisoara

Care sunt aplicatiile generatoarelor de ozon?

Care sunt aplicatiile generatoarelor de ozon?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
453

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Generatoarele de ozon sunt unele dintre cele mai noi aparate de pe piata in categoria sistemelor de imbunatatire a calitatii mediului ambiental. Este foarte probabil ca foarte multe persoane sa nu fie insa familiarizate cu un generator de ozon, dar acest articol le va oferi informatii despre utilizarea acestui dispozitiv si despre avantajele ozonului.

Avantajele ozonului

Despre ozon se stie faptul ca este cel mai puternic dezinfectant si oxidant pentru solutiile apoase si pentru amestecurile gazoase. In comparatie cu alti oxidanti care necesita cateva minute, ozonul distruge in doar cateva secunde agentii patogeni, si reactioneaza cu o gama larga de compusi. In timp, ozonul se descompune in mod automat in oxigen, neavand efecte secundare adverse. Ozonul este un dezinfectant foarte bun, care anihileaza complet foarte multe mirosuri: fumul de tigara, mirosul de statut, de mancare, de transpiratie, etc. Generatoarele de ozon se pot folosi cu scopul de a dezinfecta apa uzata si apa potabila, pentru a-i indeparta gustul, culoarea si mirosul. In plus, ozonul nu afecteaza pH-ul apei.

Aplicatiile generatoarelor de ozon

Aplicatiile generatoarelor de ozon pot fi medicale, industriale, casnice sau pentru industria auto. Acest articol va va aduce la cunostinta insa mai multe informatii despre utilizarea generatoarelor de ozon in scopuri casnice. Asadar, in uzul casnic generatoarele de ozon au aplicabilitate in urmatoarele directii:

Aparatele de aer conditionat

Microbii si o multime de alte materiale organice se instaleaza cu mare usurinta in conductele sistemelor de climatizare, fapt care duce la aparitia coroziunii, la afectarea functionarii eficiente a aparatelor de aer conditionat si chiar la blocarea completa a sistemului de racire in cazul in care nu se intervine prompt. In plus, stim cu totii ca virusii si bacteriile ne pot infecta si pot cauza boli severe sau alergii, iar tratamentele chimice nu reprezinta o solutie in acest caz. Din fericire insa, ozonul este cea mai buna solutie pentru ca este cel mai puternic oxidant gasit pe piata. Acesta distruge foarte repede toate microorganismele si materiile organice nocive.

Apa potabila

De multe ori, apa potabila poate fi contaminata cu tot felul de microorganisme, cum ar fi de exemplu Giardia sau Cryptosporidium. Ei bine, ozonul este o solutie deosebit de eficienta in ceea ce priveste combaterea acestor microorganisme, si are o putere de oxidare de 1.52 de ori mai mare in comparatie cu clorul. Folosirea ozonului in acest sens este o idee foarte buna dat fiind faptul ca reduce utilizarea elementelor chimice daunatoare, si indeparteaza culoarea apei. Eficienta de filtrare a microorganismelor va fi imbunatatita, iar astfel vor fi indepartati chiar si micro-poluantii.

Piscine

In ciuda faptului ca nu aceasta este destinatia principala, trebuie totusi ca si apa din piscina sa fie privita la fel ca apa potabila, dat fiind faptul ca adesea este inghitita. Chiar si in situatiile in care nu este inghitita, daca nu este dezinfectata in mod corect, este foarte probabil sa provoace diferite boli pentru piele, ochi sau pentru caile respiratorii. Dezinfectarea apei cu clor afecteaza parul, ochii, pielea si sistemul respirator; motiv datorita caruia se recomanda dezinfectarea cu ozon.

Generatoarele de ozon cu efect corona, proiectate, produse si vandute de catre firma romaneasca OzonFix reprezinta standardele de calitate europeana. Generatoarele folosesc tehnologia OTC Tube, conform caruia ozonul este proiectat in tuburi de ozon prin efect corona (descarcari electrice). OzonFix produce si vinde generatoare de ozon de peste 30 de ani in Romania.