Timisoara

Care sunt cele mai cunoscute stiluri de design interior

Care sunt cele mai cunoscute stiluri de design interior

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
296

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, stilul de design interior este cu siguranță unul dintre cele mai importante aspecte. În fond, stilul este cel care reflectă personalitatea casei tale, care dictează armonia elementelor de design și care conturează perfect o locuință în care să-ți facă plăcere să locuiești. Dacă te pregătești să-ți redecorezi locuința și nu ai idee ce stil de design să alegi, află că există o varietate de stiluri pe care le poți aborda. Și pentru că ne dorim să te ajutăm în alegerea celui mai potrivit stil pentru casa ta, îți vom prezenta în cele ce urmează cele mai cunoscute stiluri de design interior, dar și câteva caracteristici definitorii ale acestora.

Stilul modern

Stilul modern se manifestă într-o arie largă în designul interior, acesta fiind definit de liniile clare și curate, o paletă simplă de culori și utilizarea unor materiale ce includ sticla, oțelul și metalul. Designul modern al unei locuințe presupune simplitatea fiecărui element în parte, cu atât mai mult a pieselor de mobilier ce ocupă un spațiu considerabil în interiorul încăperilor. Stilul modern este catalogat drept unul neted și curat, elementele decorative în exces sau dezordinea fiind excluse atunci când alegi să amenajezi o locuință modernă.

Stilul clasic

Stilul clasic în amenajarea locuinței este un stil ce nu se va demoda niciodată. Acest stil de amenajare are la bază principii clasice, proporțiile și simetria fiind de asemenea importante atunci când amenajezi o casă în stilul clasic. Interiorul amenajat în stil clasic va avea întotdeauna un centru de interes, rolul acestuia fiind acela de a oferi un echilibru fiecărei amenajări în parte. De asemenea, într-un decor clasic, piesele de mobilier vor avea margini rotunjite și nuanțe închise, fiind realizate din lemn masiv și materiale calitative.

Stilul minimalist

Stilul minimalist preia caracteristicile stilului modern, amplificându-le și mai mult. Fiind definit ca stilul funcționalității și a liniilor extrem de clare, stilul minimalist presupune palete de culori neutre ce aerisesc spațiul, mobilier simplu și modern, accesorii reduse și un decor minimal, fără elemente în exces. Iluminarea este un alt detaliu definitoriu al acestui stil, aceasta creând un ambient cald specific. Dacă și tu ești adeptul funcționalității și a unei interpretări simpliste, stilul minimalist cu siguranță ți se potrivește.

Stilul rustic


Inspirația naturală și elementele brute, aproape nefinisate, acestea sunt caracteristicile definitorii ale stilului rustic. Atunci când dorești să-ți amenajezi locuința în stilul rustic, îți sugerăm să optezi pentru piese de mobilier din lemn masiv, fie că este vorba de pat, noptiere, comode, bibliotecă sau dulapuri de bucătărie. De asemenea, optează pentru decorațiuni din materiale textile sau elemente vegetale, o cromatică caldă cu nuanțe inspirate din elementele naturale precum lemnul, piatra, pământul sau materiile vegetale și diverse elemente structurale specifice, așa cum sunt grinzile.

Stilul scandinav


Fiind considerat unul dintre cele mai populare stiluri în designul interior, stilul scandinav definește simplitatea vieții în țările nordice. Chiar dacă uneori este simplu și subevaluat, adesea stilul scandinav arată asemenea unei opere de artă. În stilul scandinav mobilierul este funcțional, cu linii interesante. Paleta cromatică definitorie acestui stil este cea albă, în aceasta fiind inserate elemente naturale precum lemnul, aluminiul sau oțelul. Dacă dorești să-ți amenajezi locuința în stil scandinav, poți aduce accente de culoare prin elementele de decor, fie ele tablouri, covoare sau perne decorative. Spațiul aerisit, lumina naturală, număr redus de accesorii și mobilier funcțional, acestea sunt trăsături definitorii pentru stilul scandinav!

Acum că ai la îndemână cele mai importante caracteristici ale fiecărui stil în parte, tu ce stil de design interior ești tentat să alegi pentru locuința ta?

Sursa foto: shutterstock.com