Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Care sunt cele mai frecvente boli la pisici?

Care sunt cele mai frecvente boli la pisici?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 11 luni si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
537

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pisicile sunt printre cele mai populare animale de companie la nivel mondial. Frumoase, maiestuoase, cu personalitate, dornice de afecțiune, felinele au și ele probleme de sănătate. Afecțiunile pot fi periculoase și este nevoie de ajutor medical de specialitate pentru tratarea bolilor.

Câte vieți are pisica? 7? 9? Indiferent de ceea ce se spune despre ele, felinele pot avea o viață lungă, cu îngrijirea adecvată. Fie de rasă, metise sau europene, pisicile pot atinge vârste impresionante pentru speciile lor. Unele au o sănătate foarte bună până aproape de finalul vieții, în timp ce altele se confruntă cu unele afecțiuni și necesită ajutor de specialitate, chiar și în perioadele de creștere. Acest lucru înseamnă tratament prescris de medicul veterinar, dar și adaptarea regimului alimentar. Poți alege hrana pentru pisici de la Purina Pro Plan, gama fiind complexă și asigurând nutriția optimă și sănătatea pe termen lung pentru prietenul necuvântător.

Probleme renale

O boală cu care se confruntă frecvent pisicile mature, cu o vârstă de peste 10 ani, este insuficiență renală cronică. Cu cât înaintează în vârstă, riscul pentru a dezvolta această boală este tot mai mare. Odată diagnosticul pus, medicul veterinar va recomanda o hrană specială pentru felinele cu această boală, cu proteine de calitate și fosfor în cantitate redusă.

Probleme gastrointestinale


Pisicile care au probleme digestive, manifestate și la nivelul intestinelor, au nevoie de hrană umedă și uscată specială, cu o formulă ușor digestibilă, cu puține proteine, astfel încât intestinul să poată procesa fără probleme hrana săracă în grăsimi. Nu uitați că sistemul digestiv al pisicilor este unic, sensibil și, de multe ori, problemele apar ca urmare a unor alimente cu care nu ar trebui să ne hrănim prietenii.

Probleme ale aparatului urinar

Poate nu știați, dar pisicile pot face pietre la rinichi. Ce se întâmplă în acest caz? Tratament personalizat pentru afecțiune și hrana specială care să reducă riscul apariției unor noi pietre la rinichi. Hrana specială pentru această afecțiune ajută pisica să își mențină greutatea optimă. Medicul veterinar vă poate recomanda cea mai bună soluție, cu produse de calitate, adaptate nevoilor tractului intestinal inferior al pisicilor.

Probleme alergenice


Așa cum aminteam, tractul intestinal al pisicilor este extrem de sensibil. Alergia alimentară este una dintre cauzele problemelor de piele, provocând în același timp deficiențe la nivelul intestinelor. Și pentru această boală, hrana special realizată pentru pisici le ajută să evite reacțiile alergice viitoare. Medicul veterinar va fi cel care în urma examenului clinic, a informațiilor oferite de proprietar și pe baza unor analize de laborator va pune diagnosticul și vă poate oferi cea mai bună variantă de tratament, astfel încât pisica să nu sufere și să aibă o viață îndelungată.

Probleme de obezitate

Pisicile femele, dar și masculii după sterilizare pot căpăta proporții. Imediat după intervenția chirurgicală, medicul veterinar vă poate recomanda hrană specială pentru această nouă etapă a vieții animalului de companie. Cu toate acestea, uneori se poate ajunge la obezitate. Cu cât pisica devine sedentară, cu atât poate mânca mai mult, cu poftă și poate să aibă fluctuații de greutate. Orice kilogram în plus îi poate dăuna și de aceea medicul o să vă sugereze regim alimentar strict, cu hrană cu puține calorii, dar cu multe proteine, astfel încât să ajute felina să își mențină greutatea optimă.

Hrana pisicilor conține toți nutrienții de care acestea au nevoie pentru o viață sănătoasă și lungă. Bolile cu care se pot confrunta trebuie identificate și tratate din timp, astfel încât pisicile să nu sufere și să se poată bucura de un trai frumos, alături de familie. Cel mai bun lucru pe care îl puteți oferi pisicii este hrană de calitate, adaptată nevoilor și vârstei ei.

Sursa foto: drive.google.com/drive/folders/1RNWM3HPAaJo8yQBrtY-NMIMtDA96hrju

Anunt Diamant Bahuczki Peter - fotograf botez

Sunt Peter Bahuczki - 0723.079.866 - fotograf botez, cununie, evenimente sportive, petreceri, team building, serbari scolare si gradinite, evenimente de afaceri, expozitii si targuri din Timisoara. Predarea pozelor in maxim 48 de ore. Ofer factura pentru serviciile oferite.
https://www.bahuczki.ro/peter-bahuczki-fotograf-botez/