Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Care sunt Diferențele dintre VPS și Server Dedicat?

Care sunt Diferențele dintre VPS și Server Dedicat?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
620

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un server dedicat înseamnă ca un întreg server va fi dedicat site-ului tău. Un server shared înseamnă că mai multe site-uri vor fi găzduite pe el. Un VPS este un server virtual, care este susținut de un server mamă. Spre deosebire de un server shared, VPS se comportă precum unul dedicat, deoarece este alocat un număr exact de resurse pentru fiecare site. Totuși, există ceva diferențe când comparăm un server dedicat și un VPS și vom încerca pe parcursul articolului să oferim explicații clare și concise.

Ce este un server dedicat

Atunci când cumperi sau inchiriezi un server dedicat, vei avea întregul PC doar pentru tine și necesitățile tale. Ai control total asupra resurselor și poți să alegi cantitatea și locul unde acestea sunt distribuite. De exemplu, dacă ai două site-uri găzduite, iar unul dintre ele are trafic dublu sau chiar triplu, poți atribui mai multe resurse pentru el.

Ce este un VPS

Un VPS are similarități atât cu un server dedicat, cât și cu unul shared. Un găzduire VPS are un server unde sunt ținute mai multe site-uri, precum la shared, dar diferența e că fiecare dintre ele au propriile resurse și nu le împart pe cele disponibile pentru toți. Viteza de încărcare a unui site și timpul de răspuns al acestuia este extrem de important, poate câștiga sau pierde clienți în timp.

Care sunt principalele diferențe

Performanța Deși un VPS poate oferi performanțe bune chiar și pentru site-urile mari, ele nu pot atinge nivelul pe care îl are un server dedicat. La urma urmei, un VPS va împarte resursele serverului cu un alt server virtual, dar măcar ele sunt dedicate unui singur site și nu sunt împărțite în funcție de trafic.

Prețul

Un server dedicat va fi întotdeauna mai scump decât un VPS, iar acest lucru este lesne de înțeles. El nu va avea limite în privința performanței și nu va trebui, adeseori, să se schimbe găzduirea dacă website-ul va crește cu privire la trafic.

Cunoștințe

Un server dedicat nu necesită, neapărat, mai multe cunoștințe în această arie, față de un VPS. În ambele cazuri, vei putea alege dintre două tipuri de planuri. Vei avea parte de toate uneltele de care ai nevoie, dar poți alege un plan mai scump unde o persoană specializată va dezvolta uneltele și va oferi o mentenanță bună a site-ului tău.

Concluzii

Un VPS oferă performanțe bune, dar nu va putea niciodată să atingă pragul unui server dedicat. Un server dedicat îți va oferi tot ce ai nevoie și nu va trebui să schimbi găzduirea atunci când site-ul tău va crește în popularitate.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii