Timisoara

Care sunt principalele tipuri de parfumuri?

Care sunt principalele tipuri de parfumuri?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
305

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când alegi un parfum primul criteriu va fi întotdeauna felul în care miroase. Dincolo de asta, parfumurile se împart în diverse categorii, în funcție de intensitate sau de ingredientele notelor din care sunt compuse. Probabil te-ai întrebat măcar o dată de ce unele persistă ore bune pe piele, în timp ce altele își pierd mireasma la scurt timp după aplicare. Sau care este motivul pentru care un parfum miroase diferit pe piele față de cum mirosea atunci când l-ai testat.

Dacă vei acorda o atenție sporită lumii parfumurilor, vei vedea că același brand va avea apă de toaletă și apă de parfum deopotrivă. Prima diferență pe care o vei remarca va fi prețul. E bine sa știi că intensitatea fiecărui parfum este data de concentrația acestuia, așa că acele prescurtări, EDT și EDP fac parte din principalele tipuri de parfumuri existente pe piață. Dincolo de concentrația parfumurilor, ele se împart și în categorii în funcție de notele de bază pe care le au, florale, orientale, lemnoase sau citrice.

După ce te-ai documentat cu privire la principalele tipuri existente, alege parfumuri damă de pe infinitelove, acolo unde găsești o varietate de arome, în toate variantele de concentrație. Mai jos, ai un ghid exact cu privire la clasificarea parfumurilor:

Tipuri de parfumuri în funcție de intensitate

Pe fiecare sticlă de parfum vei vedea că este trecut tipul acestuia, întotdeauna în limba franceză: Eau de Parfum (EDP), Eau de Toilette (EDT), Eau de Cologne (EDC). Există și branduri care produc și extract de Parfum, care de regulă nu are pulverizator și este ambalat într-o sticlă de cel mult 15 ml. Diferența între ele este concentrația, astfel că au compoziții diferite, ceea ce face ca parfumul să persiste de la doar câteva ore, la un timp mult mai îndelungat, de până la 10 ore. Dintre cele patru categorii, parfum, apa de parfum, apa de toaletă și apa de colonie, prima este cea mai intensă și mai persistentă, iar ultima se încadrează la extrema cealaltă și durează cel mai puțin pe piele. Dintre toate, cea mai populară și accesibilă rămâne apa de toaletă.

Apa de Toaletă (EDT)

Apa de toaletă este cea mai populară și cea mai vândută în rândurile tuturor brandurilor de parfumuri din lume. Are o concentrație de uleiuri parfumate între 4 și 8% și aproximativ 80% alcool.Se aplică pe piele, în locurile cu puls intens și persistă în jur de 3, până la 6 ore. Pentru a-i spori persistența, este indicat să reîmprospătezi la interval de 4 ore.

Apa de parfum (EDP)

Apa de parfum este mai concentrată decât apa de toaletă și o persistență mai mare, ceea ce o face și mai costisitoare. Există branduri care nu au și varianta EDP, ci doar EDT pe piață. Însă, dacă optezi pentru apa de parfum, e bine să știi că amestecul de uleiuri parfumate este între 8 și 15% și aproximativ 85% alcool. Persistă în jur de 7, până la 8 ore.

Apa de colonie (EDC)

Apa de colonie este mai puțin întâlnită în rândul parfumurilor pentru femei și se adresează mai degrabă celor masculine. Are un conținut destul de mic de uleiuri de parfum, în jur de 3%, respectiv o persistență destul de scăzută. Este potrivită pentru utilizarea frecventă pe timpul zilei.

Extractul de parfum

Extractul de parfum este cel mai concentrate și sunt destul de puține branduri care îl produc. El vine într-un ambalaj de 15 ml cel mult și nu are pulverizator, fiind aplicat cu degetul de regulă. Este acea sticluță de parfum care conține până la 40% uleiuri parfumate, ceea ce face ca intensitatea să fie foarte mare, iar persistență să dureze și 10 ore.

O altă clasificare a principalelor tipuri de parfum se poate face în funcție de aroma notelor. Cele mai populare sunt parfumurile fresh, adică florale sau citrice, și parfumurile cu miros puternic, lemnoase sau orientale.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/parfum-flacon-sticla83-life-2142830/