Timisoara

Care sunt procedurile pentru accesarea unui credit online?

Care sunt procedurile pentru accesarea unui credit online?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
SEO Power
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oamenii sunt din ce in ce mai atrasi de ideea de a accesa un credit online in ziua de astazi. Motivele sunt unele cat se poate de evidente: efectele pandemiei, in care oamenii au fost nevoiti sa limiteze interactiunea fizica, dar si faptul ca acestea se acorda foarte usor si rapid, fara multe acte, fara o perioada lunga de asteptare si chiar din confortul propriei locuinte.

Procedurile pentru un credit online


Sunt cativa pasi care trebuie parcursi de catre cei care isi doresc sa imprumute bani de la un IFN. In primul rand, ei trebuie sa intre pe site-ul institutiei respective si sa se informeze asupra produselor pe care le ofera. Dupa ce au urmarit ceea ce-i intereseaza, pot folosi formularele standard pentru a introduce datele principale ale creditului (suma pe care vor sa o primeasca, perioada de returnare) si se pot inregistra in platforma, creandu-si un cont, in care isi vor completa datele personale si de contact.

Procedura variaza de la un IFN la altul, dar procesul este unul asemanator: institutia primeste instantaneu solicitarea, o analizeaza intr-un timp foarte scurt, dupa care contacteaza solicitantul si ii transmite un raspuns. Fara a depune un efort prea mare si fara a astepta prea mult, solicitantul obtine un imprumut online pe care il poate achita la fel de usor. Unele institutii nebancare analizeaza solicitarile primite in maximum o jumatate de ora, iar banii ii transfera catre persoana in cauza instantaneu.

Ce este de facut inainte si dupa ce a fost obtinut un credit online

Chiar daca un astfel de imprumut in bani se acorda in cea mai mare parte online, acest lucru nu inseamna ca i se aplica alte prevederi legale fata de creditele clasice. In Romania, activitatea de creditare este reglementata prin OUG 50/2010, care mentioneaza ca si imprumuturile online, dar si cele acordate in sucursalele bancilor sau IFN-urilor presupun aceleasi drepturi si obligatii ale partilor.

Pentru a obtine un credit online, trebuie indeplinite cateva criterii de eligibilitate:

  • cont bancar, deschis la o banca din Romania
  • rezidenta in Romania
  • varsta peste 18 sau 20 de ani
  • un venit lunar constant (pensie, salariu, venituri din chirii sau din dividende etc.)

Indeplinirea acestor conditii ii califica pe doritori pentru obtinerea unui imprumut banesc. Compararea ofertelor de credit este posibila pe anumite platforme sau intrand pe pagina fiecarui creditor si folosind calculatorul de credite, din care oamenii pot vedea cu exactitate care este costul pentru suma de bani de care au nevoie, pe ce perioada se pot „intinde” cu creditul si care sunt dobanzile.

Inainte de a solicita imprumutul, fiecare persoana trebuie sa fie bine informata asupra tuturor aspectelor financiare si legale, sa-si cunoasca drepturile, sa ceara lamuriri si sa se poata chiar razgandi, daca nu este multumita de oferta sau de conditiile institutiei creditoare. Specialistii sunt de parere ca orice om care solicita un credit, oricat de mica sau de mare ar fi valoarea acestuia, trebuie sa se informeze cu atentie in prealabil, pentru a fi constienti de drepturile, dar si de obligatiile pe care le au.
Din momentul in care a fost semnat contractul de imprumut, beneficiarul acestuia trebuie sa-si respecte cu strictete obligatiile, dintre care cea mai importanta este sa achite ratele stabilite, la data la care s-a angajat sa o faca.

Avantajele creditelor online

Creditele online prezinta avantaje importante in fata celor traditionale, potrivit specialistilor de la financer.com:

  • creditele online pot fi comparate - pentru ca fiecare IFN are o politica transparenta in privinta creditelor pe care le acorda, oamenii pot analiza ofertele si o pot alege astfel pe cea mai buna
  • procedurile de aplicare sunt simple - in ziua de astazi foarte multi oameni stiu sa foloseasca un calculator, sa intre pe internet, iar site-urile IFN-urilor sunt concepute astfel incat sa-i ajute pe toti oamenii sa le utilizeze, indiferent de varsta, pregatire sau alte criterii
  • conditii minime de eligibilitate - persoanele considerate eligibile pentru un imprumut rapid sunt, de regula, cele de peste 18 ani, cu un venit constant din salariu, pensie sau alte surse si care au card atasat unui cont bancar
  • documente putine - spre deosebire de imprumuturile de la banci, cele nebancare nu necesita decat cateva acte
  • banii sunt transferati rapid - avand in vedere ca intregul proces este unul care se desfasoara simplificat si cu rapiditate, fata de creditul bancar, solicitantul primeste rapid banii in cont pentru a-i utiliza dupa bunul plac sau dupa nevoi. In unele cazuri, banii apar in cont dupa cateva ore.

In concluzie, procedurile pentru acordarea unui credit online sunt simple, usor de parcurs de oricine, indiferent de varsta, educatie sau statut, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care oamenii opteaza din ce in ce mai mult pentru IFN-uri cand intampina dificultati financiare.