Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Care sunt standardele unui cămin de bătrâni premium?

Care sunt standardele unui cămin de bătrâni premium?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1310

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Îngrijirea persoanelor în vârstă, care nu se mai pot descurca singure, este o sarcină foarte dificilă, care necesită multă responsabilitate și o pregătire specială. De aceea, dacă ai nevoie să apelezi la serviciile unui cămin de bătrâni, ar fi bine să te informezi dinainte despre condițiile oferite, ca să-ți dai seama dacă este alegerea potrivită. Desigur, selecția o vei face și în funcție de bugetul de care dispui, dar ideal ar fi să apelezi la un cămin premium, care respectă standarde ridicate atât din punct de vedere al condițiilor de cazare, cât și al serviciilor medicale oferite. Iată ce înseamnă un centru de acest fel.

Condițiile de cazare Primul aspect pe care îl vei observa atunci când vizionezi un cămin de bătrâni cu condiții de lux este modul în care arată clădirea. Un cămin premium va fi întotdeauna organizat într-o clădire nouă sau recent renovată, va avea o curte pentru relaxarea în aer liber a rezidenților, iar camerele vor fi spațioase, curate și luminoase.

În mod normal, rezidentul poate alege dacă dorește să fie cazat într-o cameră single sau într-una cu mai multe paturi, în funcție și de starea lui de sănătate. Ideal ar fi ca toate camerele să aibă grup sanitar propriu. De asemenea, un cămin de bătrâni premium are și spații de relaxare, unde pot fi organizate diferite activități recreative și de stimulare cognitivă, dar și un cabinet medical și o sală pentru masaj și kinetoterapie.

Meniul


Un azil de bătrâni cu condiții de lux oferă rezidenților un meniul personalizat, stabilit de un nutriționist, în funcție de regimul alimentar pe care trebui să-l urmeze fiecare. Dieta personalizată este esențială mai ales pentru bătrânii care suferă de afecțiuni cronice grave (diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare, hepatice sau renale). De asemenea, la un cămin premium mâncarea este preparată zilnic în bucătăria proprie, în cele mai stricte condiții de igienă.

Serviciile medicale

Multe cămine de bătrâni oferă rezidenților consultații medicale doar o dată sau de două ori pe săptămână, însă un centru premium oferă acest serviciu zilnic. Pentru seniorii care suferă de unele afecțiuni cronice, care se pot agrava oricând, consultația medicală zilnică este esențială pentru o monitorizare corectă a stării de sănătate. În acest fel, tratamentul poate fi schimbat la timp sau pot fi recomandate anumite investigații medicale.

Totodată, un cămin de bătrâni cu standarde ridicate colaborează și cu medici specialiști, care vin pentru consultații ori de câte ori este nevoie. În plus, analizele necesare pot fi recoltate chiar la cămin, astfel încât bolnavul nu trebuie să se deplaseze la un spital sau la o clinică. Un alt aspect care face diferența dintre un azil de bătrâni obișnuit și un cămin de lux îl reprezintă procedurile de recuperare medicală. Astfel, centrele premium au fizioterapeuți, maseuri și kinetoterapeuți care asigură ședințe de recuperare pentru rezidenții care au fost operați sau au suferit un accident. În acest fel, ei își pot reveni mai repede sau, cel puțin, mobilitatea lor va fi semnificativ îmbunătățită.

Comunicarea


Un capitol la care multe cămine de bătrâni de la noi sunt deficitare îl reprezintă comunicarea cu aparținătorii. Un cămin de lux trebuie să le ofere însă rudelor posibilitatea de a lua oricând legătura cu îngrijitorii, iar aceștia îi vor informa constant, telefonic sau prin e-mail, despre starea persoanei internate. De asemenea, orele de vizită trebuie să fie stabilite în așa fel încât persoanele care muncesc în timpul zilei să-și poată vedea totuși părintele sau bunicul. Din acest punct de vedere, programul ar trebui să fie mai flexibil, cu ore permise pentru vizită inclusiv seara.

Toate aceste aspecte menționate în articol țin de standardele înalte ale unui cămin de bătrâni premium și sunt garantate celor care vor să apeleze la serviciile unui centru de acest fel.

Sursa foto: pixabay.com/photos/hand-hands-old-old-age-ipad-2906416/

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)